Держгірпромнагляд заборонив своїм «дочкам» співпрацювати з посередниками для видачі дозволів
18.12.2014   //  

Суд відмовився зобов’язати ДП «Східний експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» провести експертне обстеження стану охорони праці двох фірм, що необхідно для одержання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки. Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 8 грудня.

На початку січня цього року ДП «Східний експертно-технічний центр» уклало на один рік договір із ТОВ «Центр охорони праці «Новатор сервіс», за яким зобов’язалося на замовлення фірми проводити експертні дослідження компаній, які хочуть отримати дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки і на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Державний центр виконував замовлення «Новатор сервісу» до кінця червня, після чого від виконання робіт відмовився і повідомив фірму про розірвання договору. Центр послався на листи Держгірпромнагляду, якими йому було заборонено укладати і виконувати договори з комерційними підприємствами-посередниками, не уповноваженими здійснювати експертизу стану охорони праці для отримання дозволів Держгірпромнагляду.

Апеляційний суд відмовив фірмі у задоволенні позову оскільки умовами договору не передбачений прямий обов’язок «Східного експертно-технічного центру» прийняти замовлення.

Суд врахував позицію держцентру стосовно того, що Держгірпромнагляд заборонив йому укладати та виконувати договори з підприємствами, не уповноваженими на здійснення експертизи стану охорони праці для отримання дозволу Держгірпромнагляду.

Засновниками харківського ТОВ «ЦОП «Новатор сервіс» є Олена Падалко і Марина Лисенко. Директором підприємства є Ігор Падалко. Одним із видів діяльності фірми є обстеження підприємств з метою видачі висновків для отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки.