Нацгвардія докупила у партнера Порошенка пунктів обігріву на 8 мільйонів
17.12.2014   //  

Військова частина 3078 МВС України 8-9 грудня уклала угоди на придбання спеціалізованих пересувних пунктів відпочинку та обігріву особового складу в польових умовах на суму 13,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 7,86 млн грн. за 15 пунктів обігріву отримає ДП «Автоскладальний завод № 2» ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс». Вартість одного пункту обігріву складе 524 тис грн. Відомо, що він влаштований на базі причепу і розрахований на 22 місця.

Компанія «Богдан Моторс» належить Олегу Свинарчуку, партнеру президенту України Петра Порошенка. Свинарчук очолював штаб Порошенка на Черкащині під час президентських виборів.

Нещодавно Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері) і у серпні президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України.

Ще 6 млн грн. заплатять ПрАТ «Спецбудмаш» за 10 пунктів обігріву, по 600 тис грн. кожен. Пункти обігріву влаштовані на базі двовісного причепу. Детальні характеристики товару не оприлюднено. Обидва тендери проведено за переговорною процедурою закупівлі.

Співвласниками ПрАТ «Спецбудмаш» є Мирослав Гуйван і Петро Василенко.