Київрада поновила оточенню заступників Кличка оренду землі під забудову поряд з Палацом «Україна»
17.12.2014   //  

ніконов картаКиївська міська рада 12 листопада ухвалила рішення про поновлення ТОВ «Ковчег» договору оренди земельної ділянки для будівництва житлового будинку з паркінгами по вул. Предславинській 7/20. Рішення оприлюднене на сайті КМДА.

Йдеться про ділянку площею 0,1372 га на перетині Предславинської з вул. Лабораторною (раніше Ульянових), коло Палацу «Україна» (кадастровий 8000000000:79:031:0016).

Цю ділянку «Ковчег» вперше отримав в оренду десять років тому. У лютому 2004 р. фірма викупила житловий будинок за вказаною адресою. З огляду на це міська рада ухвалила рішення про передачу фірмі двох ділянок загалом на 0,42 га під будівництво. Вищевказану ділянку площею майже 14 соток – фірмі віддали в оренду, а ще одну по сусідству площею 0,28 га продали за 2,81 млн грн.

Також у 2004 році голова КМДА Олександр Омельченко підписав розпорядження про надання дозволу «Ковчегу» на роботи не тільки по викупленому будинку та на вказаних ділянках, а на реконструкцію та забудову сусідньої території по вул. Червоноармійській, 91 та 93, по вул. Предславинській, 22 і по вул. Ульянових, 11а літ. «Б». Будівництво розпочали у 2006 р., однак досі не завершили, із зазначених будівель знесена частина.

Власниками фірми «Ковчег» є Владислав Шевченко і Євген Зарицький, раніше, до 2012 р., замість Зарицького партнером Шевченка був Валерій Суспіцин.

З 2005 р. «Ковчег» є співзасновником фірми ТОВ «Торговий дім «Фенікс». Там «Ковчегу» належить 99%, ще 1% записаний на Юрія Миколайовича Бобра. Зареєстрований у ЄДР контактний номер «Ковчегу» (230-95-90) належить іншій фірмі Бобра – ТОВ «П.М.А».

За даними «Наших Грошей», Юрій Бобер вже багато років зареєстрований за однією адресою з Володимиром Крапивиним, бізнес партнером забудовників Вагіфа Алієва і першого замголови КМДА Ігоря Ніконова. Як розповідав сам Ніконов, назва найвідомішої з заснованих ним компаній «К.А.Н.» – це абревіатура від прізвищ трьох засновників «Крапивин-Алієв-Ніконов». Сам «Ковчег» зареєстрований на Басейній, 6а. – у бізнес-центрі «Мандарин-Плаза», який будував Вагіф Алієв.

Згідно з інформаційним щитом на будмайданчику на Предславинській, генпідрядником будівництва є ТОВ «Мегалайн Глобал Юкрейн». Цей же підрядник наразі будує торгово-розважальний комплекс «Лавина» для Алієва.

Щодо власника «Ковчегу» Шевченка, то він також відомий як директор і співвласник ТОВ «Анта». Його партнеркою по цій фірмі є Вікторія Глєбова, яка у свою чергу є партнеркою Галини Рябікіної, дружини замголови КМДА, відомого забудовника Павла Рябікіна. Разом Рябікіна і Глєбова володіють ТОВ «Арт Центр Неопрофіт», а донедавна також були партнерками по ТОВ «Софія Арт».

ніконов стенд ніконов проект

ніконов стройка