КМДА готує до продажу землю оточенню СБУшного радника Порошенка
17.12.2014   //  

Департамент земельних ресурсів КМДА 9 грудня уклав угоди на підготовку до продажу земельних ділянок в м. Києві. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Сфінкс ЛТД» продадуть ділянку на вул. Ірпінській, 1 площею 7657,78 кв.м. Цільове призначення – для завершення будівництва, подальшої експлуатації та обслуговування базового підприємства учбово-виробничого призначення.

«Сфінкс ЛТД» засноване фірмою ТОВ «Український спеціальний оператор», що зареєстрована на Ларису Бондаренко і Тетяну Мрачковську.

До липня 2012 року серед засновників фірми «Український спеціальний оператор» був генерал-лейтенант Анатолій Герасимов, колишній заступник голови СБУ. На останніх виборах Герасимов балотувався до парламенту від партії «Сила і Честь», лідером якої є Ігор Смешко. До середини 2012 року співзасновником фірми разом із Герасимовим було ТОВ «Бізнес Консалтинг Безпека», зареєстроване на ТОВ «Бізнес Консалтинг Центр». Співвласниками останнього є Інесса Щупаківська, сестра екс-голови СБУ Ігоря Смешка, який тепер є радником президента Петра Порошенка; Юлія Смешко – дружина Ігоря Смешка і Світлана Сацюк – дружина Володимира Сацюка, екс-замголови СБУ.

ПрАТ «Благо» – Страхова компанія» купить 203,08 кв.м. на вул. Лютеранській 33-б. Призначення – обслуговування та реконструкція адміністративного будинку (офіс). 98% акцій компанії записано на Павла Бичека. Станом на 2012 рік головою спостережної ради був В’ячеслав Пустовойтенко, син колишнього прем’єр-міністра Валерія Пустовойтенка.

ПП «Дніпросервіс» планують продати ділянки на вул. Андрія Малишка, 4 загальною площею 2187,14 кв.м. Цільове призначення – для експлуатації та обслуговування торговельних павільйонів. Власником «Дніпросервіс» є Володимир Рябов, який свого часу був прописаний у селі Оленівка АР Крим.

Варданян Гагік Маісович збирається купити земельну ділянку на вул. Кутузова, 12 площею 278,03 кв.м. Іншу ділянку на вул. Кутузова, 12-б площею 533,34 кв.м. придбає Асоян Ануш Григорівна. Цільове призначення обох ділянок – експлуатація та обслуговування кафе. Асоян Ануш Григорівна є засновницею ТОВ «Край» за адресою вул.Кутузова,12. До 2006 року директором цієї фірми значився Варданян Гагік Маісович.

Ще по одному лоту щодо ділянки на Стрітенській,10 закупівлю відмінили. КМДА вказало на відсутність подальшої потреби у закупівлі послуг. Ділянка знаходиться в межах охоронної зони комплексу Софія Київська. Претендентом на викуп ділянки є фірма «Євроофісбуд», пов’язана з народним депутатом Олесем Довгим, колишнім секретарем Київради. У липні цього року суд визнав недійсним договір оренди «Євроофісбуду».