Свиноферма «яценюківця» і «нашоукраїнця» майже рік незаконно орендувала 30 га
14.12.2014   //  

Господарський суд Чернівецької області визнав недійсним договір оренди СТОВ «Колосок-2» землі площею 29,59 га. Про це йдеться у рішенні суду від 6 листопада.

Землю в оренду віддала Молодійська сільрада. Договір підписали 11 жовтня 2013 року, тривалістю на 11 місяців.

Встановлено, що підписанню договору про передачу землі не передувало відповідне рішення сільради, що суперечить Земельному кодексу. Натомість рішення про передачу землі в оренжу сільрада прийняла тільки 16 грудня 2013 р., тобто після підписання договору.

Крім того, надані в оренду землі знаходяться за межами села Молодія. У такому випадку Молодійська сільрада не мала права їх передавати і діяла поза межами свої повноважень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області 4 грудня наказ суду було виконано, землі звільнено і повернено у державну власність.

Засновниками фірми «Колосок-2» є, депутат Чернівецької облради від «Нашої України» Ігор Кібіч, депутат Чернівецької облради від «Народного Фронту» Віорел Ястремський, а також Сергій Куніцин і ПП «Колос» Сергія і Світлани Куніциних. За даними держреєстру, видами діяльності фірми «Колосок-2» є вирощування сільськогосподарських культур, розведення свиней, виробництво м’яса.