«Київенерго» за 12 мільйонів стерегтиме донецька охорона Ахметова
12.12.2014   //  

ПАТ «Київенерго» 9 грудня уклало угоду з ТОВ «Охоронний Холдінг» на послуги охорони приміщень та майна. Вартість угоди складає 11,51 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено охорону таких об’єктів:

  • Центральний офіс ПАТ «Київенерго» – м. Київ, пл. І. Франка, 5;
  • Теплоелектроцентраль № 5 – м. Київ, вул. Промислова, 4;
  • Теплоелектроцентраль № 6 – м. Київ, вул. Пухівська, 1-А.

Підрядник має забезпечити цілодобову охорону обєктів. По 16-17 постів на теплоелектроцентралях і 3 пости для центрального офісу. Послуги мають надавати до 1 лютого 2016 року.

До грудня 2012 року власником «Охоронного Холдінгу» був колишній народний депутат від Партії регіонів Станіслав Мельник. У 2000-х роках він очолював ЗАТ «Люкс» з групи Ріната Ахметова. Фірма була зареєстрована у Донецьку по вул. Постишева, 117, де також зареєстрована компанія СКМ.

За даними «Укррудпрома», до того, як очолити фірму «Люкс» Станіслав Мельник працював з березня 1999 року генеральним директором Донецького пивзаводу. Попередній генеральний директор Донецького пивзаводу Юрій Павленко був убитий у вересні 1998 року поруч зі своїм будинком трьома злочинцями, озброєними металевою заточкою і вогнепальною зброєю. Поранений Павленко зумів вибігти з під’їзду і вже на вулиці був добитий пострілом в голову з пістолета.

Потім «Охоронний холдинг» був перереєстрований на Дмитра Олександровича Ніколєнка та Олександра Москаленка, який до того був директором. Також була змінена прописка фірми з донецької на київську – пр. Возз’єднання, 15, офіс 202.

Щодо Дмитра Ніколєнка, то особа з таким ПІБ працювала заступником начальника Управління Державної служби охорони при ГУМВС України в Донецькій області.

«Охоронний Холдінг» вперше виграв тендер на охорону «Київенерго» у квітні цього року.

Єдиним конкурентом на торгах було ПП «Явір-2000», яким володіє Євгеній Лихожон, депутат Полтавської облради, обраний від Партії регіонів, а наразі позафракційний.