Через нерозторопність чиновників компанія екс-депутата роками не платить оренду за ділянку на Ланжероні
12.12.2014   //  

Прокуратура Приморського району Одеси намагається стягнути з ТОВ «Грімальді» на користь Одеської міськради 1,15 млн грн. збитків за користування ділянкою на пляжі «Ланжерон» без договору оренди. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 6 жовтня.

Фірма «Грімальді» у 2006 році купила у ТОВ «Надія» кафе «Хуторок у моря» у парку ім. Т.Г. Шевченка в Одесі, за адресою: пляж «Ланжерон», буд. 1А.

У січні 2008 року Одеська міськрада надала ТОВ «Грімальді» згоду на розробку проекту землеустрою щодо відведення ділянки площею 0,33 га в оренду для експлуатації кафе.

У січні цього року міськрада встановила, що фірма досі користується ділянкою без договору оренди. Фірмі було нараховано збитки у розмірі 1,15 млн грн. і зобов’язано оформити документи на ділянку. Надалі прокуратура перевірила, чи сплатило ТОВ «Грімальді» ці збитки. Коли виявилося, що ні, прокуратура пішла в суд.

Та суд у задоволенні позову прокуратурі відмовив. Він вказав, що несвоєчасне оформлення документів для укладання договору оренди сталося не з вини ТОВ «Грімальді», а через те, що служби та управління Одеської міськради тривалий час не погоджували фірмі технічну документацію із землеустрою, що унеможливлювало оформлення документів.

Крім того, суд встановив, що з червня 2011 року по серпень 2014 року фірма сплачувала земельний податок. Як зауважує суд, відповідно до Податкового кодексу, плата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати.

Також суд звернув увагу на те, що сума збитків розрахована для ділянки площею 0,33 га. А у березні цього року Управління архітектури та містобудування надало позитивний висновок на проект відведення ділянки в оренду, при цьому змінивши розмір ділянки – замість 0,33 га було погоджено до відведення 0,27 га.

Прокуратура подала апеляцію на рішення госпсуду.

Засновниками ТОВ «Грімальді» є компанія «Келмос Ентерпрайзес Лімітед» (Кіпр), компанія «Каван Холдінгз Лімітед» (Багами) і саме ТОВ «Грімальді».

ТОВ «Грімальді» управляє активами «Dara group» колишнього депутата Криворізької міськради Едуарда Самоткала. А кіпрська компанія «Kelmos Enterprise Limited» курує міжнародні проекти групи.