АМКУ зобов’язав залізничників відмінити тендер через скаргу «прокладки» з групи Кривопішина
09.12.2014   //  

Антимонопольний комітет зобов’язав ДТГО «Львівська залізниця» відмінити процедуру закупівлі гальмівних колодок очікуваною вартістю 15,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Рішення прийняте за результатами скарги ТОВ «Центр гальмівного устаткування». Пропозицію цієї фірми не допустили до участі в торгах через неповний пакет поданих документів. Зокрема були відсутні документи, які підтверджують повноваження керівника за новою редакцією статуту, і документи на виготовлення гальмівної колодки типу «М» виробництва ТДВ «Донецький завод по ремонту транспортного устаткування».

АМКУ встановив, що фірма подала  нотаріально засвідчену копію статуту товариства і копію протоколу загальних зборів учасників, яким директору надані повноваження на підписання договорів за підсумками тендерів. Також скаржник подав копію сертифікату відповідності на колодки гальмівні чавунні для локомотивів типу «М». Таким чином, пропозиція скаржника була відхилена неправомірно.

Також перевірка засвідчила невідповідність документації конкурсних торгів пропозиції ТОВ «Торговий дім «Будком», акцептованої замовником. Відомо, що фірма подала копії прострочених сертифікатів відповідності на колодки. «Будком» також дав копії листів щодо проведення такої сертифікації, надісланих держпідприємству «Дніпровський орган з сертифікації залізничного транспорту». Однак у складі пропозиції не було підтвердження того, що при постачанні товару необхідні сертифікати будуть забезпечені.

Пропозицію іншого учасника торгів ТОВ «Агенція спеціалізованих послуг» також визнали такою, що підлягала відхиленню. Зокрема фірма не подала зразок сертифікату якості або зразок етикетки (копію паспорту виробника або копію інструкції з експлуатації на гальмівні колодки).

Скаржник «Центр гальмівного устаткування» зареєстрований у травні цього року на кіпрську компанію «АйТі-Бестіросс Лімітед». Компанія створена у червні 2013 р., незмінним її власником є «Zipernot ltd» (власність заведена на Паріса Гаврілідіса з Кіпру). На «Zipernot ltd» також оформлена низка компаній з кола очільника ДТГО «Південно-Західна залізниця» Олексія Кривопішина, а саме «Сучасні фрікційні системи» і «Група компаній «Вектор».

Окрім того «ЦГУ» приписаний за адресою м.Київ, пров. Киянівський, буд. 7-А. Тут же зареєстроване ТОВ «Мастер Клін» з оточення того ж Кривопішина: засновником фірми раніше був Віталій Величко, бізнес-партнер родини Кривопішина.

ТОВ «Агенція спеціалізованих послуг» заснована у серпні минулого року Денисом Ткаченком. Ця фірма відома тим, що розігрувала тендери залізничників з компаніями з кола Кривопішина.

ТД «Будком» зареєстрований у м. Біла Церква, Київської області на Василя і Ольгу Харченків. Як свідчить протокол торгів, опублікований у ВДЗ, пропозиція цієї фірми була найдешевшою і складала 15,97 млн грн.