Новоспечена «прокладка» продала порту дорогого мазуту на 16 мільйонів
07.12.2014   //  

ДП «Морський торговельний порт «Южний» 25 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Систем Інвест Трейдінг» на закупівлю мазуту на суму 15,58 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1 750 т мазуту, М-100 (V виду), зольність до 0,14%, доля механічних домішок до 1,0%, сірка до 2,5%, вода до 1,0%, температура спалаху – 110 С, температура загустіння до 25 С, теплота згоряння до 9680 ккал/кг.

Ціна за тону склала 8 901 грн. Разом з тим у мережі наявні дані про те, що мазут із вказаними показниками продають за цінами від 7 800 грн./т до 8 500 грн./т

Фірму «Систем Інвест Трейдінг» зареєстрували 21 травня цього року в Одесі по вул. Базарна, 5/5, офіс 606. Власником і директором фірми записаний Денис Валерійович Стеценко, в Одесі людина з таким ПІБ відома як юрисконсульт, ще рік тому він шукав роботу, розміщуючи резюме на рекрутингових сайтах, в якості власника чи директора якихось інших фірм раніше не фігурував. Представляти фірму на тендер, згідно з протоколом розкриття пропозицій, приходив сам Стеценко.

Фірма почала вигравати тендери на початку листопада, отримавши замовлення спочатку на паливо за12 млн грн. від Одеського порту, а потім ще один аналогічний контракт на 20 млн грн. від Южненського порту.

Конкурентами «Систем Інвест Трейдінг» на нинішніх торгах були донецьке ТОВ «Левада Ойл» і маріупольське ПП «Реал-Строй» Сергія Василюка.

«Левада Ойл» заснована у квітні цього року, записана на Юрія Васильовича Кияшко (99%) та Андрія Васильовича Гайового. Директор – Олег Ігорович Чуйко. Людина на ім’я Юрій Васильович Кияшко була відома як член ревізійної комісії ПАТ «Керченський металургійний комбінат» та директор ТОВ «Аврора лтд», підконтрольних народному депутату від Партії регіонів Антону Пригодському та групі Януковича, а також як власник фірми «Карготранс» – однієї з шести компаній, які позаминулого року отримали від «Укрзалізниці» монополію на послуги вантажоперевезень.