Іллічівський морпорт за 4 мільйони підрядив скандальну контору поглиблювати дно (додано)
05.12.2014   //  

(додано дані про розрив угоди)

Адміністрація Іллічівського морського порту 19 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Іріда» на послуги з експлуатаційного днопоглиблення акваторії морського порту Іллічівськ за 4,26 млн грн. Про це повідомляється у «Вісник державних закупівель».

Поглиблювати дно будуть в районі причалів 1-29, роботи мають завершити до кінця поточного року.

Незмінними власницями херсонської фірми «Іріда» є Елла Скородинська та Світлана Козлова, перша також очолює фірму в якості директора.

Фірма відома по історії з Бердянським морпортом. У 2011 р. порт замовив «Іріді» роботи з днопоглиблення, вартість контракту складала 11,25 млн грн. Перевірка держфінінспекції виявила переплату в 25% – фірмі двічі заплатили за одні й ті самі роботи. Окрім того, місцеві ЗМІ повідомляли, що після проведення робіт дно не поглибилося, а навпаки піднялося на півметра.

Представником фірми на нинішньому тендері зазначений Мосічев О.І. Людина на ім’я Олег Ігорович Мосічев у 2009-2010 очолювала ПАТ «Чорномортехфлот». Цій фірмі у 2009 р. Адміністрація морпортів замовляла поглибити дно на Андросївському молу зі сполученням Одеським портом за 28,58 млн грн. «Чорномортехфлот» виконав роботи на суму 11,38 млн грн., а в 2013 виконання робіт зупинено. За порушення термінів виконання робіт суд стягнув з «Чорномортехфлоту» 4,33 млн грн. штрафу. Акціонерами ПАТ «Чорномортехфлот» на момент договору й до сьогодні є кіпрські компанії «Луксiна Констракшнз ЛТД», «Берамел Інвестментс ЛТД», «Мадонiум Трейдiнг ЛТД», «Старлент Менеджмент ЛТД». За даними «Коментарів», «Чорномортехфлот» контролюється структурами відомих одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського.

Єдиним конкурентом «Іріди» на нинішніх торгах було ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі», зареєстроване на Надію Блошенко, директором є Олександр Блошенко, колишній директор ДП водних шляхів «Устьдунайводшлях» у 2005-2008 рр.

Поки Блошенко керував «Устьдунайводшляхом» це держпідприємство співпрацювало з ТОВ «Інфлот-Данубіус». Після звільнення Блошенко пішов працювати директором цієї приватної фірми. У 2013 році відкрито виконавче провадження щодо стягнення з «Інфлот-Данубіусу» 7,30 млн грн., що були надмірно перераховані йому «Устьдунайводшляхом». Також на майно фірми «Інфлот-Данубіус» наклали арешт. Подальший перебіг справи невідомий. Засновницями «Інфлот-Данубіус» значаться Ася Летінська (Надія Блошенко раніше носила прізвище Летінська) та Ірина Поляруш, партнерка Надії Блошенко по ТОВ «Сімілія».

Після опублікування цієї інформації 19 грудня у “Віснику держзакупівель” було опубліковано повідомлення про достроковий розрив угоди Іллічівського морського порту з ТОВ «Іріда».