Прокуратура безуспішно намагалася забрати 2 сотки на Хрещатику у рідної фірми Супруненка
04.12.2014   //  

Суд відмовився зобов’язати ТОВ «Пропріо-О» звільнити земельну ділянку площею 0,02 га по вул. Хрещатик, 29/1, що використовується під прибудову з боку Бессарабської площі. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 27 листопада.

Столична прокуратура, посилаючись на акт обстеження ділянки Департаментом земельних ресурсів КМДА, вказує, що ТОВ «Пропріо-О» зайняло цю ділянку самовільно.

Та суди перших двох інстанцій дійшли висновку, що обстеження ділянки було здійснено з порушенням, зокрема, перевірка була проведена без повідомлення ТОВ «Пропріо-О».

Також суди вказують, що фірма надала документи, які підтверджують правомірність будівництва, а отже «такі дії не можуть вважатись самовільним зайняттям земельної ділянки».

Як свідчать матеріали справи, у 2008 році ТОВ «Пропріо-О» купило у ТОВ «Кінотеатр «Дружба-Орбіта» нежилі приміщення загальною площею 543,2 кв м в жилому багатоквартирному будинку на вул. Хрещатик, 29/1, літ.А. У 2010 році фірма придбала у ТОВ «Центр гуманітарних ініціатив» ще кілька приміщень площею 241,6 кв м в цьому ж будинку.

У подальшому ТОВ «Пропріо-О» на підставі розпорядження КМДА здійснило капітальний ремонт своїх приміщень із переплануванням. Зокрема, були облаштовані окремі виходи для розміщення закладів торгівлі та громадського харчування.

Після завершення робіт у 2012 році фірма зареєструвала право власності на приміщення (30% – тераси).

Зауважимо, що ТОВ «Кінотеатр «Дружба-Орбіта» приватизувало приміщення площею 543,2 кв м на Хрещатику, 29/1, літ.А у 2007 році за 6,58 млн грн., а у «Центр гуманітарних ініціатив» – приміщення площею 241,6 кв м у тому ж будинку у 2008 році за 1,64 млн грн.

Засновником ТОВ «Пропріо-О» є лондонська компанія «Глобал Прайм Пропертіз Лімітед». Директором фірми є Аркадій Харін. Протягом 2007-2011 років засновниками ТОВ «Пропріо-О» були ТОВ «Юридичний центр «Еквітас» і ТОВ «Паладіс», співзасновником яких є Олександр Супруненко – народний депутат (самовисуванець), брат екс-зятя мера Києва Леоніда Черновецького В’ячеслава Супруненка.

ТОВ «Центр гуманітарних ініціатив» було ліквідоване у лютому цього року. На той момент засновником і директором фірми був Валерій Волчков.

ТОВ «Кінотеатр «Дружба-Орбіта» теж ліквідується. Засновником фірми є Олександр Науменко пов’язаний з В’ячеславом Супруненком. Протягом 2003-2010 років Науменко очолював ТОВ «Еквіс», засноване фірмами, які безпосередньо належали Супруненку.

У «Центру гуманітарних ініціатив» і фірми «Дружба-Орбіта» один і той же ліквідатор – Костянтин Собченко.