«Жуляни» купують вже третю прибиральну машину за 3 мільйони у свого ж орендаря
03.12.2014   //  

КП «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) 27 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Мастер-Авіа» на придбання аеродромного притирального автомобіля за 3,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено прибиральний автомобіль АСВ 4000 на базі шасі МАЗ 5434. Це вже третій такий автомобіль, який аеропорт купує в «Майстер-Авіа» цієї осені. Загалом на цей час укладено угод на 10,40 млн грн.

«Мастер-Авіа» відоме тим, що в 2010 році отримало в оренду на 49 років аеропорт «Жуляни». Разом з тим, «Мастер-Авіа» було засноване тільки за два дні до оголошення конкурсу на право оренди.

За даними ЗМІ, «Мастер-Авіа» спочатку контролювалась структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького, потім до компанії долучився народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Офіційно «Мастер-Авіа» засноване низкою компаній: ТОВ «Авіагруп» (49,87%), ТОВ «Фріланс-Транс» (50%), ТОВ «КУА «Ніка-Інвест» (0,05%), ТОВ «Акерс Інвест» від імені закритих інвестиційних фондів «Акерс» (0,03%) та «Арсенал» (0,05%). Кінцеві бенефіціари – в офшорах, які не відкривають інформацію про власників.

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах було білоруське ЗАО «БелСТАТС».