Єремєєву не вдалось стягнути з держави 88 мільйонів за вже вивезений з Криму бензин
03.12.2014   //  

Апеляційний суд відмовився стягнути з ДП «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами» на користь ТОВ «Вог Трейдинг» 88,16 млн грн. збитків. Про це свідчить постанова Рівненського апеляційного господарського суду від 24 листопада, пише «Капітал».

У квітні цього року «ВОГ Трейдинг» звинуватив держкомпанію у невиконанні умов договору перевалки. Як стверджувала фірма, вона передала на Феодосійську нафтобазу на зберігання нафтопродукти, які їй не повернули. Через суд фірма добивається стягнення 88,16 млн грн. збитків за не отримане паливо.

Суд першої інстанції позов фірми задовольнив і стягнув з держпідприємства вказану суму. Апеляцію на це рішення подало Міністерство енергетики та вугільної промисловості і суд її задовольнив.

Міністерство вказує, що на документах, які «ВОГ Трейдинг» надав в суді для підтвердження своєї позиції, стоїть підпис нового нелегітимного директора нафтобази – Андрія Васильєва. У той час як директором цієї структури значився Володимир Кузенков.

Та основним аргументом держпідприємства в суді стала анексія Криму, яку Торгово-промислова палата України розцінила як форс-мажорну ситуацію і видала відповідне підтвердження.

Крім того, держкомпанія надала в суді докази, що «ВОГ Трейдинг» вивіз свої нафтопродукти з Феодосійської нафтобази вже після анексії. «У суді ми надали довідки «Прідніпровської залізниці» про відвантаження і перевезеннях палива, що не припинялося аж до червня», – заявив директор департаменту з питань нафтової, газової, торф’яної, нафтопереробної промисловості та альтернативних видів палива Міненерговугілля Андрій Бойчук.

«ВОГ Трейдинг» не згоден з рішенням суду і збирається подати касаційну скаргу.

ТОВ «ВОГ Трейдинг» входить до групи компаній «Континіум» Ігоря Єремєєва.