МВС купило для бійців АТО дешевих протигазів на 8 мільйонів у рідної фірми головного тендерника «Енергоатому»
28.11.2014   //  

Міністерство внутрішніх справ України 26 листопада уклало угоду з ТОВ «НВП «Ікар» на постачання протигазів на суму 8,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 3 932 загальновійськових протигазів, по 2 100 грн./шт. Модель протигазів та комплектація в тендерній документації не вказані.

Нагадаємо, раніше військові частини Києва і Львова замовляли протигази у ТОВ «Наука» по 3 597,50 грн./шт.

До 29 листопада замовлення має бути доставлене в Київ, призначені ж протигази для особового складу МВС у зоні проведення АТО.

Власниками фірми «Ікар» є Анатолій Селіверстов, Олександр Оберемок та Ірина Гурова. Вигравати тендери на постачання засобів захисту (протигази, маски, респіратори) фірма почала у 2011 р., за цей час отримала замовлень від різних відомств на 13,22 млн грн.

Одним з перших співзасновників «Ікара» був Віктор Чебров, голова тендерного комітету НАК «Енергоатом». Фірма партнерки родини Сильвестрових Любові Компанієць – «Варвалегпром» – та ще низка пов’язаних з нею компаній відомі як регулярні переможці тендерів «Енергоатому» (143 млн грн.).

Фірма «Ікар» є одним зі співзасновників Асоціації «Укроборонтехнології», до складу котрої входить ще низка приватних фірм, а також «Державне київське конструкторське бюро «Луч». Асоціацію очолює Володимир Григорович Грек. При міністрі Єханурові людина з таким ПІБ обіймала посаду директора департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки Міноборони.