«Мостобуд» Продивуса вчергове уник банкрутства і отримав нову заяву від чергового кредитора
28.11.2014   //  

ПАТ «Мостобуд» колишнього народного депутата Володимира Прудивуса вчергове уникло банкрутства. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 29 вересня.

Апеляційний суд задовольнив скаргу ТОВ з іноземними інвестиціями «Дока Україна Т.О.В.» і відкликав заяву цієї фірми про банкрутство ПАТ «Мостобуд».

ТОВ «Дока Україна Т.О.В.» звернулося до суду у липні, однак менше ніж через місяць відкликало свою заяву. При цьому суд першої інстанції відмовив фірмі у цьому і порушив провадження у справі про банкрутство.

Суд першої інстанції вказав, що проти відкликання заяви заперечив представник «Укрсоцбанку», якому «Мостобуд» ще винен понад 59 млн грн.

Та апеляційний суд зазначив, що банк не став кредитором «Мостобуду» у цій справі у встановленому порядку. При цьому «Укрсоцбанк» може і сам звернутися в суд із заявою про визнання підприємства банкрутом.

Апеляційну постанову у Вищому госпсуді оскаржив арбітражний керуючий.

Як свідчать матеріали справи, починаючи з 2012 року проти ПАТ «Мостобуд» порушувалося близько десяти справ про банкрутство. Однак усі вони закриті у зв’язку із відкликанням заявниками їхніх заяв.

Окрім «Укрсоцбанку», з «Мостобуду» в судовому порядку 892,42 млн грн. стягує «Родовід банк». Крім того, виплати 73,95 млн грн. і $4,69 млн домагається «Альфа-Банк».

Разом з тим, наприкінці жовтня госпсуд Києва прийняв заяву «Альфа-Банку» про порушення справи про банкрутство «Мостобуду».

51% акцій ПАТ «Мостобуд» належить екс-нардепу Володимиру Продивусу, ще 22% – його дружині Світлані Продівус. Компанія є однією з найбільших у сфері будівництва інфраструктурних споруд – мостів, естакад та автомагістралей. Продивус пройшов до парламенту сьомого скликання (2012-2014) від Партії регіонів, з лютого цього року був позафракційний.

Його прізвище цього року фігурувало у скандалах з незаконним видобутком бурштину у Рівненській області, монополізації торгівлі конфіскатом.