Станцію швидкої за 10 мільйонів ремонтуватимуть люди з орбіти Щербаня
27.11.2014   //  

Управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації 19 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПП Рембудсервіс «Комфорт – П» на реконструкцію адмінбудівлі Сумської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги за 10,07 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У приміщенні повинні перекласти стіни, посилити конструкцію будівлі, замінити підлоги, вікна й двері, внутрішнє опорядження, утеплити фасад і реконструювати покрівлю, замінити комунікації, облаштувати територію. Терміни виконання у тендерній документації не зазначені.

Незмінним власником і директором фірми «Комфорт – П» є Євген Савченко. Він також відомий як співвласник і директор ТОВ «Мірта», де його партнеркою є Оксана Расєйкіна. Остання, родом з Донецька, свого часу приписана в Сумах за однією адресою з ровесником Анатолієм Кругловим, також донеччанином.

Круглов є співвласником і директором ТОВ «Кристал», основним власником котрого, тобто партнером Круглова, через низку фірм є Володимир Щербань – екс-голова Сумської і Донецької облдержадміністрацій.

У Круглова також є спільний бізнес із депутатом Донецької міськради Ігорем Лаговським – партнером сина Щербаня Артема, народного депутата V-VIІ скликань (ТОВ «Фірма «Бьюті-Центр»), а також Олександра Рибака, сина екс-спікера Володимира Рибака (ТОВ «Оксамит»).

За останні шість років фірма «Комфорт – П» виграла тендерів на 66,17 млн грн. У тому числі 45,16 млн грн. на реконструкцію КЗ СОР «Обласний клінічний перинатальний центр», 6,72 млн грн. на реконструкцію ТЮЗу.

На нинішній тендер окрім цієї компанії подавалися ще чотири учасники, двох відхилили за невідповідно оформлені документи, відтак конкурентами лишилися ПВКП «Авангард – Н» і ПАТ «Сумбуд». Останній оскаржував тендер в АМКУ, заявляючи, що переможця визначили необ’єктивно, однак скаргу відхилили через, оскільки фірма пропустила кінцевий термін оскарження.