На ремонт будівель постраждалої під час АТО Слов’янської ТЕС видали 93 мільйони
27.11.2014   //  

ПАТ «Донбасенерго» 18 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Монтажспецтехнология» на капітальний ремонт Слов’янської ТЕС за 93,00 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця вересня 2015 р. на будівлях і спорудах ТЕС мають виконати наступні роботи:

  • облаштування фасадів (утеплення, ремонт і оздоблення фасадів);
  • посилення, ремонт та заміна несучих конструкцій будівлі;
  • скління, встановлення віконних блоків;
  • встановлення воріт, дверей;
  • оздоблення приміщень;
  • покрівельні роботи.

Донецьке ТОВ «Монтажспецтехнология» засноване у січні 2013 року Вадимом Муріковим, відомим як керівник ДП «ДМСС№ 215» ТОВ «Корпорація Донбасмонтажспецстрой» Ігоря та Олега Суханових. Це племінники колишнього заступника Міністра будівництва підприємств важкої індустрії УРСР Віктора Бояркіна, який після розпаду СРСР став віце-президентом державної корпорації «Укрбуд».

Фірма «Монтажспецтехнология» почала вигравати тендери у жовтні 2013 р. і за цей період отримала замовлень на 189,58 млн грн., усі від «Донбасенерго».

Конкурентами фірми на нинішньому тендері були дві компанії: ТОВ «Донстрой» і ТОВ «Донсервісбуд».

Власниками фірми «Донстрой» донедавна були Володимир Котляревський та Олексій Володимирович Котляревський. Олексій Котляревській раніше був помічником народного депутата від Партії регіонів Владислава Лук’янова, а зараз є заступником мера м. Єнакієве. Наразі дві третини статутного капіталу компанії в ЄДР записані на сам же «Донстрой», разом з тим власником третини фірми лишається Володимир Котляревський. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 55,56 млн грн.

Нинішнім засновником ТОВ «Донсервісбуд» є Марина Сушкова. Директором фірми на початку червня цього року став Давід Кізіменко. Раніше засновником був Тимофій Таможніков. Протягом 2008-2013 років «Донсервісбуд» отримав підрядів на 352,24 млн грн. – усі в Донецькій області.

Нагадаємо, Словянська ТЕС постраждала у ході боїв за визволення Донбасу від терористів.