«Енергоатом» розіграв 4 мільйони між партнером Бакуліна-Прутніка і його бізнес-товаришами
26.11.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 19 листопада за результатами тендеру уклало угоду з СУЛП «Хімімпекс» на постачання смоли на суму 4,36 млн грн. Про це повідомляться у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 7 500 л іонообмінної смоли «DOW» для Запорізької АЕС.

Раніше «Хімімпекс» мав українських і латвійських власників – до складу засновників входила латвійська компанія «Нова ТГ». Однак з 2006 року власниками фірми лишилися кияни Сергій Сокирко та Ірина Должикова.

Сергій Сокирко також відомий як співвласник ТОВ «Клим». Разом з ним до списку засновників цієї будівельної компанії входять народний депутат від Партії регіонів Нвер Мхітарян, екс-очільник «Нафтогазу» Євген Бакулін, у березні затриманий в рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі, однак відпущений під заставу після того як Печерський суд знизив її з півтора мільярда до 10 млн грн., також дружина бізнесмена Едуарда Прутніка та ще низка фізосіб.

Єдиним конкурентом «Хімімпекса» було ірпіньське ТОВ «НВО «Екософт», що належить родині Мітченко: власниками є Олександр Мітченко, Андрій Олександрович Мітченко й Тетяна Мітченко. Вказаний вище Сокирко раніше мав спільний бізнес із Тетяною Мітченко – разом вони у 2005 р. заснували фірму «Екохім-Інжинірінг», утримуючи основні долі в компанії, 35% і 40% відповідно. Наразі Сокирко лишається співвласником «Екохім-Інжинірінг», Тетяна Мітченко вишла зі складу співзасновників наприкінці 2012 р.