У селі збудують дитсадок за 43 мільйони – за такі гроші можна купити особняк під Києвом
25.11.2014   //  
Цей особняк під Києвом коштує стільки ж як сільський дитсадок.

Цей особняк під Києвом коштує стільки ж як сільський дитсадок.

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 17 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ АВП «Содружество» на будівництво дитячого навчального закладу у селищі Ювілейне вартістю 43,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дитсадок по вул. Дніпропетровська (ж/м «Володимирський») має бути зведений до кінця 2016 року коштом місцевих та державного бюджетів.

За даними Ювілейної сільради, у дитячому садку передбачається створення 12 груп (по шість груп на першому та другому поверхах), у тому числі чотири ясельні групи. Також на першому поверсі розташуються зал для музичних занять, харчоблок, пральня, медичні приміщення з ізолятором. У підвалі буде комора для зберігання овочевих культур і столярно-слюсарна майстерня. На другому поверсі буде обладнаний ком’ютерний клас, кабінет прикладного мистецтва, спортзал. На третьому поверсі буде зимовий сад та ігротека. Також передбачається благоустрій прилеглої території дитсадка, а саме ландшафтне озеленення ділянки та створення ігрових майданчиків.

Проектно-кошторисну документацію було затверджено 19 лютого цього року, ще при старому губернаторі. Згодом селищна рада звернулася з листами до голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського та до голови обласної ради Євгена Удода щодо підтримки будівництва.

«Для пошуку коштів на фінансування спорудження дитячого закладу та впевненості в його будівництві 31 липня цього року депутатським корпусом Ювілейної селищної ради було прийняте рішення передати функцію Замовника будівництва управлінню капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації», – йдеться у повідомленні сільради.

На тендер подавали заявки чотири компанії, дві з яких було відхилено – дорожчу ТОВ «Майстер-Буд» (46,79 млн грн.) та дешевшу від переможця ПП «Форум» (42,69). Ці фірми не надали усіх необхідних довідок та неправильно вказали обсяги робіт у локальних кошторисах.

50% акцій АВП «Содружество» належить голові наглядової ради підприємства Денису Кононову, ще половина акцій – Ірині Кононовій.

Довідково

Вартість будівництва дитсадка 43 млн грн. відповідає приблизно $3 млн. За таку суму під Києвом можна придбати вмебльований чотирирівневий особняк (на фото вгорі) площею майже 600 кв м з земельною ділянкою розміром півгектара, ландшафтним озелененням, ставком, будинком для охорони, гаражем.