Прикордонникам з зони АТО купили бронежилетів й касок на 15 мільйонів
25.11.2014   //  

Військова частина 1498 Державної прикордонної служби України (Київ) 18 листопада уклала угоди з ТОВ «Темп-300» на закупівлю бронежилетів і касок на 15,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 2 000 кулезахисних кевларових шоломів (по 2 300 грн./шт) і стільки ж бронежилетів 5-го класу захисту (по 5 300 грн./шт). Їх повинні Доставити до 10 грудня на київську базу, засоби захисту призначені для Луганського та Донецького прикордонних загонів.

Обидва замовлення «Темп» отримав за переговорною процедурою, оскільки йдеться про нагальну потребу прикордонників. Після нападу Росії на Україну Міноборони, Нацгвардія і ДПС провели вже кілька закупівель бронежилетів та касок. У всіх випадках постачальником без відкритих торгів обирали «Темп-3000» Тамари Романчук, Юрія Євтушенка та Романа Балченка. За цей час фірма отримала замовлення від Міноборони, Нацгвардії і прикордонників на 362,21 млн грн.

Цього разу в переговорах на закупівлю касок окрім «Темпу» взяло участь ще ТОВ «Українська броня». Фірма пропонувала партію касок на 10 тис грн. дешевше, однак, за даними розміщеного на «ВДЗ» обґрунтування закупівлі, фірма не надала документів, що засвідчують відповідність кваліфікаційним критеріям.

Компанія «Українська броня» заснована наприкінці серпня цього року, власниками записані киянин Артем Павлович Крученюк (90%) і харків’янин Костянтин Вікторович Терьохін, останній також керує фірмою в якості директора. Фірма тендерів поки не вигравала.