Очільник МОЗ збрехав на камеру про приватний бізнес своєї родини у державному інституті ім. Амосова
25.11.2014   //  

В.о. голови Міністерства охорони здоровя Василь Лазоришинець заперечив журналістам телепрограми «Наші гроші», що його дружина має приватний бізнес у приміщеннях Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М. Амосова. Тим часом журналісти виявили, що фірма дружини Лазоришенця не тільки розташована  на третьому поверсі державного закладу, а й забирає у закладу найбільш фінансово забезпечених клієнтів – іноземців.

Приватна «Клініка нових технологій» була заснована ще у 1997 році. Серед співзасновників: Тетяна Лазоришинець і Алла Книшова – дружина тодішнього і нинішнього директора інституту Амосова Генадія Книшова. Угоду про оренду приміщення на запит журналістів інститут не надав.

Нині Алла Книшова вийшла із складу співзасновників клініки, однак дружина в.о. міністра – залишилась.

«Основне призначення цієї клініки, щоб обслуговувати іноземців. Для того, щоб відокремити потоки наших громадян, які у свою чергу сплачують податки у бюджет і іноземців, які цього не роблять, щоб не було ніякої плутанини – створили цю клініку»,- розповів програмі «Наші гроші» Юрій Сьомушкін, директор «Клініки нових технологій».

Приватна клініка – не єдиний бізнес родини Лазоришинців, розміщений на території державного кардіоінституту. На території інституту ім..Амосова є три приватні аптеки, які також підконтрольні міністру і його бізнес-партнеру Геннадію Книшу. Це аптека «ЮМЕД», «Лікар» та «Аптека 58».

Аптеку  «ЮМЕД» заснував центр «Дитя і сердце»,  співзасновником цієї компанії донедавна був  Василь Лазоришинець. Нині частку в.о. міністра отримала Леся Василівна Шульга, у дівоцтві – Леся Лазоришинець.

Аптеку «Лікар» заснувала дружина директора інституту Алла Книшова. Нині співзасновником аптеки є Бригідер Андрій Вікторович. «Аптеку 58» заснувала дочка директора інституту Наталя Книшова.  Нині співзасновником аптеки є той самий Бригідер Андрій Вікторович.

Їдальня в інституті також «міністерська». Власник їдальні – та сама компанія  «ЮМЕД». Директорка їдальні – Валентина Мажуга – також записана керівником «ЮМЕДу» і ще одного бізнесу родини Лазоришинців – фірми «Ярослава», співзасновницею якої є дружина в.о. міністра  Тетяна Лазоришинець.

Нагадаємо, тиждень тому Арсеній Яценюк запропонував залишити Василя Лазоришинця на посаді очільника МОЗ.