Фірма екс-державного водника отримає 40 мільйонів на поглиблення каналу
24.11.2014   //  

ДП «Адміністрація морських портів України» 12 листопада уклала угоду з ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» на послуги з експлуатаційного днопоглиблення Дністровсько-Лиманського підхідного каналу. Вартість угоди складає 40,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Обсяг експлуатаційного поглиблення – 800 000 м3. Роботи мають провести до кінця 2015 року.

ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» зареєстроване на Надію Блошенко, директором є Олександр Блошенко, колишній директор ДП водних шляхів «Устьдунайводшлях» у 2005-2008 рр.

Поки Блошенко керував «Устьдунайводшляхом» це держпідприємство співпрацювало з ТОВ «Інфлот-Данубіус». Після звільнення Блошенко пішов працювати директором цієї приватної фірми. У 2013 році відкрито виконавче провадження щодо стягнення з «Інфлот-Данубіусу» 7,30 млн грн., що були надмірно перераховані йому «Устьдунайводшляхом». Також на майно фірми «Інфлот-Данубіус» наклали арешт. Подальший перебіг справи невідомий.

Засновницями «Інфлот-Данубіус» значаться Ася Летінська (Надія Блошенко раніше носила прізвище Летінська) та Ірина Поляруш, партнерка Надії Блошенко по ТОВ «Сімілія».