Залізничники злили чергові 10 мільйонів групі Краюшкіна
23.11.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 17 листопада за результатами тендеру уклало низку угод на постачання запчастин на загальну суму 11,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину виділених коштів, 10,41 млн грн., отримає ТОВ «Снабтехінвест».

Компанію зареєстрували 11 червня, прописали на вул. Шолуденко 3, оф. 104 (бізнес-центр «Кубик Центр»), в статутний фонд заплановано закласти 250 тис грн. Власниками компанії записані Марина Черепахіна (99%) та Павло Конюшко (1%), він же директор. На Марину Черепахіну також зареєстроване ТОВ «Євротрансмаш». Воно відоме тим, що розігрує тендери із луганським заводом «Полімер» луганського бізнесмена В’ячеслава Краюшкіна, група фірм котрого регулярно виграє тендери в системі Укрзалізниці.

Вигравати тендеру «Укрзалізниці» фірма почала у вересні, за цей час компанія отримала від залізничників замовлень на 21,43 млн грн.

Фірма відома також тим, що розігрує торги з іншою фірмою групи Краюшкіна – ТОВ «Композитресурс», заснованої у той же день і зареєстрованої у тому ж «Кубик Центрі», що й «Снабтехінвест». Власницею і директором записана луганчанка Ірина Валентинівна Житна, відома як багаторічний бізнес-партнер і менеджер того ж Краюшкіна.

Цього разу єдиним конкурентом «Снабютехінвесту» стало ТОВ «НТП «Трансінвест». Фірма була заснована влітку цього року: компанію зі статутним капіталом 100 тис грн. зареєстрували 24 липня у Києві. Уже в жовтні вона почала вигравати тендери й отримала замовлень в цілому на 12,69 млн грн. Власником і директором компанії записаний Костянтин Вікторович Глоба. Саме «Трансінвест» отримає решту 1,41 млн грн. з цього тендеру. Окрім цих двох фірм на ці лоти ніхто не подавався.