Дозволи на видобуток нафти-газу розіграли нечужі фірми з офшорів
20.11.2014   //  

Державна служба геології та надр 12 листопада продала на аукціоні спецдозволи на користування надрами на суму 7,82 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

ТОВ «Авантаж Енерго» придбало спецдозвіл строком на 20 років на геологічне вивчення з подальшим видобуванням нафти, газу, природного конденсату на Біличівській площі (Полтавська обл., Чорнухинський р-н). Ціна спецдозволу – 3,40 млн грн.

ТОВ «Слобіднафта» купило спецдозвіл строком на 20 років на геологічне вивчення з подальшим видобуванням нафти, газу, природного конденсату на Лосищинській ділянці (Сумська обл., Роменський р-н). Ціна спецдозволу – 3,20 млн грн.

ТОВ «Україна Капітал» за 1,56 млн грн. отримала спецдозвіл на строком на 20 років на видобування лабрадоритів в Олегівському родовищі (Житомирська обл., Володарсько-Волинський р-н).

Ціни на решту дозволів складали до 20 тис грн. (див. увесь список).

Фірма «Авантаж Енерго» зареєстрована 13 жовтня цього року в Києві на вул.Сосюри,5. Власником значиться сейшельський офшор «Маркотекс Ресорсіс Інк.». Директором є Наталія Гребенюк.

«Слобіднафта» була зареєстрована 15 жовтня цього року в Києві на проспекті Возз’єднання, 7-А. Власником значиться «Ентервейл Еллайенс Корп.» з Панами. Директором є Руслан Марченко.

У держреєстрі «Слобіднафта» вказала номер телефону 044-498-29-02, що є також є в оголошенні про оренду спортзалів на вул.Сосюри,5. Нагадаємо, що це адреса реєстрації компанії «Авантаж Енерго».

На аукціоні «Слобіднафта» і «Авантаж Енерго» склали одне одному конкуренцію по обох лотах.

Фірма «Україна Капітал» зареєстрована в Житомирі на Олександра Ніколайчука і Катерину Дмитрів.