Банкрутуюча фірма з гнізда Кауфмана-Грановського має повернути Одеському порту 11 мільйонів (додано)
20.11.2014   //  

(додано повідомлення прес-служби Vertex United та дані про адреси реєстрації кількох компаній)

Суд зобов’язав ТОВ «Чорноморінвестгруп» повернути Адміністрації Одеського морського порту 11,33 млн грн. авансу. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 21 жовтня.

27 вересня 2012 року ДП «Одеський морський торговельний порт» і ТОВ «Чорноморінвестгруп» уклали договір підряду вартістю 75,55 млн грн. Фірма зобов’язалася протягом 2012-2014 років в рамках будівництва першої черги гідротехнічних споруд на Карантинному молу улаштувати операційну акваторію і водні підходи.

У грудні 2012 року порт перерахував фірмі 11,33 млн грн. авансу (15% від ціни договору). «Чорноморінвестгруп» повинен був розпочати роботи не пізніше 18.03.2013 та закінчити їх 15.08.2013. Однак, роботи не здійснювались взагалі.

15 травня цього року Адміністрація Одеського морського порту повідомила ТОВ «Чорноморінвестгруп» про розірвання договору.

Нагадаємо, у жовтні 2012 року Одеський морпорт також уклав із ТОВ «Чорноморінвестгруп» договір на очищення дна від наносів на суму 15,56 млн грн. Фірма отримала 6,22 млн грн. авансу, однак роботи так і не виконала. Цієї весни суд за позовом порту зобов’язав «Чорноморінвестгруп» виконати роботи.

ТОВ «Чорноморінвестгруп» було засноване у 2008 році Олексієм Виноградовим з Одеси. У 2010 році фірму було перереєстровано на кіпрську компанію «Quor construction ltd». За неофіційними даними, фірма контролюється відомими одеськими бізнесменами Борисом Кауфманом і Олександром Грановським.

У вересні цього року госпсуд Одеської області порушив справу про банкрутство ТОВ «Чорноморінвестгруп». Кредиторські вимоги до фірми пред’явили, зокрема, податківці на суму 718 тис грн., Держпідприємство водних шляхів «Устьдунайводшлях» на суму 5,72 млн грн., ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів» на суму 3,27 млн грн., Одеська філія ДП «Адміністрація морських портів України» на суму 34,96 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від менеджера по зв’язкам з громадськістю Vertex United Ігоря Мельникова. У ньому стверджується, що дані про зв’язок Бориса Кауфмана і Олександра Грановського з фірмою «Чорноморінвестгруп» «не відповідає дійсності і є домислами окремих людей з метою дискредитації та негативного впливу на ділову репутацію цих бізнесменів».

Погоджуючись з тим, що люди з прізвищами Кауфман і Грановський справді не входять до складу засновників цієї фірми, відмітимо, що юридична і фактична адреса «Чорноморінвестгруп» – місто Одеса, проспект Шевченка, будинок 4А – є офісом «Фінбанку», найбільшим акціонером якого є ТОВ «Вертекс Юнайтед» Кауфмана, Грановського та кіпрських фірм «Зоніале інвестментс лтд» та «Уайарес ентерпрайсіз лтд».

чіг

За цією ж адресою зареєстровані кілька компаній з групи Кауфмана-Грановського («Благодійний фонд Кауфмана», ТОВ «Вертекс юнайтед», ТОВ «Л.А.Р.К.», ТОВ «Нова інвестиційна компанія «Альянс», та інші).

фінбанк