«Південмаш» навіщось заплатив 2,6 мільйони приватній фірмі за векселі банкрутуючого водоканалу
18.11.2014   //  

ДП «ВО «Південний машинобудівний завод ім.О.М.Макарова» 10 листопада уклало угоду з ТОВ «Енергогазімпекс» на придбання векселів КП «Дніпроводоканал». Вартість угоди на 2,57 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбано три простих векселі. З січня 2013 року проти КП «Дніпроводканал» порушено справу про банкрутство. Відомо, що у вересні 2013 року інша фірма «Партнер Груп» домоглася через суд стягнення з КП «Дніпроводоканал» 1 млн грн. за векселем. Заперечення комунальників щодо важкого стану підприємства суд не прийняв. Чи було погашено вексель невідомо.

Фірма «Енергогазімпекс» зареєстрована на ТОВ «Геобуд Інвест», основним власником якої є «Фдитонсон Бізнес Інк.Лімітед» з Сполученого Королівства, також 1% належить ТОВ «ДСМ-Юг» Алаббаса Гасанова. «Геобуд Інвест» має частки у низці компаній, що займаються видобутком корисних копалин.

Зокрема «Геобуд Інвест» відома як співвласник «МТ Груп», що має дозвіл на розробку Акрешорської площі в Івано-Франківській області. Другим співвласником є «Укрзахідресурс», що контролюється компаніями з групи «Данко» Сергія Момота, молодшого брата донецького бізнесмена Олександра Момота, застреленого в травні 1996 року. Олександр Момот разом зі Сергієм Тарутою і Віталієм Гайдуком стояли біля витоків «Індустріального союзу Донбасу».