Екс-«регіонал» за нової влади почав розбудовувати свій маєток на місці водолазної станції (фото)
17.11.2014   //  

Вже при новій владі маєток екс-«регіонала» з Миколаївської міськради Юрія Антощенка на березі Дніпра продовжує розширюватися. Про це повідомляє видання NikLife.

antosh4enko

У попередні роки на вул. Ватутіна, 1 у Корабельному районі Миколаєва фактично на пляжі був збудований триповерховий особняк, який має вихід на власний причал. Замість цього палацу тут має знаходитися рятувально-водолазна станція. Саме станцію разом із ділянкою площею 0,76 га 24 листопада 2011 року міськрада передала у власність ТОВ фірма «Басвар», що належить дружині депутата Антощенка Тетяні.

Після того, як ЗМІ розповіли про те, що на місці рятувально-водолазної станції Антощенко вибудував собі особняк, і Державна архітектурно-будівельна інспекція навіть на 100 тис грн. оштрафувала фірму «Басвар» за те, що після реконструкції нежиле приміщення перетворилося на жиле, з’явилася інформація, що Антощенко нібито продає свій маєток.

Та, як стверджує видання, це виявилося неправдою. Більше того, поруч із триповерховим особняком з’явилися нові дерев’яні будиночки.

antosh4enko2

За даними видання, яке посилається на декларацію про доходи Антощенка за 2013 рік, у володінні його сім’ї знаходиться близько 2 га землі.

Зауважимо, що Держінспекція сільського господарства торік не виявила жодних порушень при виділенні землі фірмі «Басвар» на вул. Ватутіна, 1.

Юрій Антощенко у 2010 році був обраний депутатом Миколаївської міськради від Партії регіонів. Зараз він позафракційний.

За даними видання, дружина Антощенка разом із головним лікарем Миколаївської СЕС Василем Ганусовським є співзасновниками ТОВ «Євротранстехсервіс», яке володіє міськими маршрутками. Крім того, Юрій Антощенко є співзасновником ТОВ «Екюр», яке займається роздрібною торгівлею у неспеціалізованих магазинах – йдеться про ринок у Корабельному районі.

Юрій Антощенко є гендиректором ПАТ «Миколаївобленерго», 70% якого належить державі і 13% – Енергопостачальній компанії «Херсонобленерго», яким володіє компанія «VS Energy». Останню пов’язують з групою українських та російських інвесторів – Євгеном Гінером, Олександром Бабаковим, Михайлом Воєводіним і Михайлом Спектором.