«Чорноморнафтогаз» має заплатити 2 мільйони за навантажувач, який залишився в окупованому Криму
17.11.2014   //  

Суд стягнув з ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» на користь ТОВ «Констракшн Машинері» 1,98 млн грн. заборгованості. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 21 жовтня.

На виконання договору поставки від 13 липня 2012 року фірма «Констракшн Машинері» у вересні того ж року поставила «Чорноморнафтогазу» фронтальний навантажувач JCB 456 ZX вартістю 1,98 млн грн. Однак гроші за нього досі не отримала.

Згідно з даними «Вісника держзакупівель», місце поставки машини – база виробничо-технічного обслуговування та комплектації «Чорноморнафтогазу» у с. Каменоломня Сакського району (Крим).

Засновниками київського ТОВ «Констракшн Машинері» є Боряна Радєва, Камен Нонєв і Димитр Ілчєв.Починаючи з 2008 року ця фірма виграла держпідрядів на суму 221,72 млн грн.

Як відомо, самопроголошена влада Криму навесні цього року «націоналізувала» «Чорноморнафтогаз».

У жовтні Генпрокуратура України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом протиправного заволодіння майном «Чорноморнафтогазу» на загальну суму майже 15 млрд грн, яке було передане до незаконно створеного Кримського республіканського підприємства «Чорноморнафтогаз». Крім того, порушено кримінальне провадження за фактом незаконного видобутку 600 млн кубометрів природного газу протягом березня-жовтня цього року, чим завдано збитків Україні на 240 млн грн.

100% акцій «Чорноморнафтогазу» належить державній компанії НАК «Нафтогаз України».