В Одесі відновлять збудований за мільярд хвилелом, який затонув відразу після будівництва
14.11.2014   //  

ТОВ «Підприємство «Маст-буд» зобов’язалося відновити огороджувальний хвилелом у контейнерному терміналі Одеського морського торговельного порту, який частково затонув цієї весни. Про це повідомляє «Думская.net».

Цей хвилелом збудовано у новому контейнерному терміналі, який Одеський порт зводить спільно з приватним інвестором – компанією «ГПК-Україна», створеною фірмою HPC Hamburg Port Consulting GmbH.

Хвилелом довжиною 900 м повинен підніматися над водою і захищати контейнеровози, які розвантажуються у порту. Однак у квітні цього року більше половини збудованого на той час хвилелому – 180 м – затонуло. Як вказує видання, це сталося «у результаті розмиву грунту (і очевидно, «економії» на будматеріалах».

Підрядник – маріупольська фірма «Маст-Буд» – визнала свою провину і зобов’язалася відновити хвилелом в необхідному вигляді до кінця 2015 року. Як повідомили у прес-службі Одеського порту, наразі триває етап проектування ремонтно-відновлювальних робіт.

Початок повноцінної роботи нового контейнерного терміналу, який розмістився на 19 гектарах намивної території в Одеському порту, відкладається щонайменше до кінця наступного року.

Нагадаємо, у 2010 році ТОВ «Підприємство «Маст-буд» виграло державний підряд на будівництво огороджувального хвилелому контейнерного терміналу на Карантинному молу Одеського порту вартістю 622,19 млн грн. У 2012 році фірма виграла тендер ще на 345,29 млн грн. на завершальний комплекс робіт з будівництва хвилелому. Тобто, загалом фірма мала отримати на будівництво цього хвилелому 967,48 млн грн.

Відзначимо, що цього літа запорізька прокуратура повідомила, що окремі елементи мостового переходу через р. Дніпро у Запоріжжі почали руйнуватися через використання матеріалів неналежної якості. За даними місцевих ЗМІ, встановлювало ці елементи теж ТОВ «Підприємство «Маст-Буд».

Засновником ТОВ «Підприємство «Маст-буд» є Михайло Беккер. Директором фірми з квітня цього року є Юрій Шупік. Протягом 2008-2013 років «Маст-Буд» виграв державних підрядів на суму 3,29 млрд грн.

hvylelom1