Вова Морда розповів, що «Хайят» за $200 млн купила таки “Свобода”
13.11.2014   //  

Бізнесмен Володимир Дідух, відомий раніше як кримінальний авторитет Вова Морда, в інтерв’ю газеті «Експрес» заявив, що один із лідерів партії «Свобода» народний депутат Ігор Кривецький придбав готель «Хайят» у центрі Києва, пише zaxid.net.

«Вони, будучи у владі, прийняли $600 млн. Подивіться, які він готелі купив  – «Жорж» у центрі Львова, «Хаят» – у центрі Києва, банки скупили. $200 млн дали тільки за «Хаят».

За його словами він спершу підтримував ВО «Свобода» і дав $48 млн на розвиток політсили. Гроші на утримання осередків партії, мітинги та зарплату функціонерам, зі слів Дідуха, він передавав через народного депутата України від «Свободи» Ігоря Кривецького.

«Тягнибоку особисто гроші не давав, давав Пупсу (прізвисько Ігоря Кривецького.- ред.). Щоб не сказали, що гроші на партію дав кримінальний авторитет. Таким чином, Пупс передавав ніби від себе мої гроші. Я перекривав фінансування усієї партії», – розповів Володимир Дідух.

З його слів, він почав фінансувати партію ще тоді, коли свободівці починали як депутати в місцевих радах, і були «голі і босі».

«Це було спершу 500 тис., потім мільйон, потім два, потім три. Потім по вісім давалося. Усього разом $48 млн. Були часи, коли з Тягнибоком я бачився кожний день. У «Фешн-клубі», – розповів Вова Морда.

10155112_897079666970357_9150580287638575069_nВін також заявив, що фактично допоміг «Свободі» народитись. Однак, після того, як партія «продала» націоналістичну ідею, з якою виграла вибори до парламенту, через яку люди їм повірили, фінансування припинив.

«Коли вони зійшлися з людьми Януковича, наприклад, з Курченком, я сказав: він на мільярди, під виглядом транзиту, ввозить у країну бензин, а потім топить його всередині країни без сплати податків. Мочіть його. Ви маєте зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А Пупс мені сказав: «Он нам больше денег дает». І так наші стосунки почали ламатися. І в Сівковича вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно говорити, що почалося. «Свобода» почала брати гроші всюди і за все. Без Пупса там ніхто кроку не робив»,- пояснив Дідух.

Володимир Дідух також розповів, що «Свобода», зокрема у особі Ігоря Кривецького, вела справи із одіозним олігархом Дмитром Фірташем: «Вони можуть зараз від Фірташа віднікуватись, а якщо на маму Пупса була записана власність Фірташа, то як вони можуть віднікуватись?».

Нагадаємо, Володимир Дідух – багаторічний  фігурант кримінальної хроніки у львівській пресі. Вперше його затримали за підозрою у рекеті у 1994 році. Тоді він отримав умовний термін і відсидів кілька років у СІЗО. Кілька разів на нього чинили замах, востаннє у 2012 році, коли у центрі Львова обстріляли його автомобіль. Тоді загинув водій, а сам Дідух отримав важкі поранення: кулі влучили у шию і голову.

У 2014 році Володимир Дідух на позачергових парламентських виборах балотувався до ВР за списками партії «Громадянський рух України».