Військові заправилися на 10 мільйонів у торговця коштовним цукром, дешевших викинули
11.11.2014   //  

Військова частина 2269 (Олександрія, Кіровоградська обл.) 5 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ НВО «Спецпромкомплекс» на постачання авіаційного палива на суму 9,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлене авіаційне пальне ТС-1 у кількості 500 тон, тобто по 19 700 грн./т.

Засновником київського ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Спецпромкомплекс» є Юрій Землянов.

Фірма регулярно виграє тендери військових частин на поставку палива та продуктів харчування, отримавши з моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році підряди на 89,11 млн грн.

Останнє, що фірма продавала військовим, був цукор: по 11,50 грн./кг, при тому, що на момент акцепту у роздрібних мережах цукор коштував 9-10 грн./кг, а гуртові ціни на ринках починалися з 8,5 грн./кг.

На нинішньому паливному тендері єдиним допущеним до участі конкурентом з різницею в 0,4 % стало місцеве ТОВ «Компанія Біоенерго» (Олександрія, Кіровоградська обл.). Компанія належить Артуру Соколенку та Віталію Євтушенку, відома участю в тендерах «Енергоатому».

Окрім того на тендер також подавалося київське ТОВ «Авіа Оіл», яке пропонувало паливо на 460 тис грн. дешевше, однак фірму відхилили за неповний пакет документів.