- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Індар» купив холодильник вдвадорога у сина бізнес-партнера керівника «Індару»

ларь [1]

Такий холодильник коштував державним фармацевтам понад $10 тисяч.

Державне ПАТ по виробництву інсулінів «Індар» 6 жовтня уклало угоду з ТОВ «МВВ інструментс» на постачання морозильного ларя «Thermo scientific revco»вартістю 166 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обсяг морозильної камери становить 85 літрів, що відповідає 3 кубічним футам.

Ларь «Thermo scientific revco» з таким обсягом камери за кордоном коштує $5 762 [2], що по жовтневому курсу долара відповідало 75 тис грн.

Засновниками фірми «МВВ Інструментс» є Яна Хейфец (Ізраїль) та киянин Борис Хейломський. Останній є батьком Олександра Хейломського, який є співзасновником фірми «Рідан» разом з нинішнім головою правління «Індару» Любов’ю Вишневською.

Вишневську було призначено керівником «Індару» за часів президентства Віктора Януковича. Новий міністр Олег Мусій цього року намагався звільнити її з роботи, однак йому це не вдалось.

Вишневська називала це спробою рейдерського захоплення підприємства, хоча «Індар» належить саме МОЗу через його компанію «Укрмедпром».

Після цього у Верховній Раді було піднято питання про відставку Мусія. Формально постанова про звільнення міністра була зареєстрована депутатами Анжелікою Лабунською та Романом Стаднійчуком. Останній став нардепом у 2012 році за квотою Арсенія Яценюка, розпорядником якої, за даними «Української правди [3]», був Микола Мартиненко.

За словами міністра, ініціаторами його відставки була група нардепів Миколи Мартиненка та його «правої руки» Анатолія Диріва. Нагадаємо, протеже Мартиненка Руслан Салютін очолював тендерний комітет МОЗ і провалив закупівельну компанію міністерства. Його було звільнено з МОЗу разом з Салютіним.

У 2013 році АМКУ починав [4] дослідження кількох тендерів за участі «Індару» та «МВВ інвестментс». Однак до якихось результатів це не призвело.