Охоронець «Укрспирту» заявив про захоплення двох спиртзаводів «тітушками» януковичевського горілчаника
08.11.2014   //  

Два державні спиртзаводи захопили «тітушки з угруповання під керівництвом Олексія Чеботарьова — скандально відомого горілочного магната часів Януковича», пише Артем Святненко у «Дзеркалі тижня».

Журналіст посилається на звернення заступника гендиректора ДП «Укрспирт» з питань безпеки Андрія Бабяра до президента України.

У ньому Бабяр інформує гаранта, що підприємства ДП «Шпанівський ЕЗХЕ» і ДП «Зірненський спиртовий завод» у Рівненській області захоплені угрупуванням Олексія Чеботарьова (про його зв’язки з екс-головою МВС Віталієм Захарченком тут).

Сьогодні ці підприємства нелегально виробляють етиловий спирт і горілчані вироби на десятки мільйонів гривень.

Є підстави стверджувати, що ці кошти йдуть на фінансування бойовиків самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”», – йдеться у публікації.

Кількаразові звернення керівництва підприємства “Укрспирт” до відповідних силових і правоохоронних органів не мали жодної реакції, пише у своєму зверненні Бабяр. Усі місцеві гілки влади добре поінформовані про події, що відбуваються на території і навколо спиртових заводів, але попри це ніяких заходів для припинення незаконного виробництва спирту й алкогольних напоїв не вживають. Незаконна діяльність рейдерів триває навіть незважаючи на розслідування в кримінальному провадженні. Саме провадження, розпочате 27 вересня ц.р. за ч. 2 ст. 204 КК проти службових осіб захоплених підприємств, мігрує між різними відомствами та управліннями і вже встигло побувати і в СБУ, і в Генпрокуратурі, закінчивши свій шлях у місцевому управлінні фінансових розслідувань Міндоходів.

Андрій Бабяр під час Майдану був сотником безпеки Київради.