«Донбасенерго» за 12 мільйонів найняло фірму банкіра проектувати реконструкцію Слов’янської ТЕС
04.11.2014   //  

ПАТ «Донбасенерго» 27 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укратоменергопроект» на проектні роботи в рамках реконструкції енергоблоку №6 з Слов’янської ТЕС а 12,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про розробку окремих частин проектної документації в межах головного корпусу на стадії Проект і Робоча документація. Завершити мають до липня 2018 р.

Власниками «Укратоменергопроекту» є белізький офшор «Рілтем Глобал Лімітед» (99%) і Ваган Симов’ян, також відомий як віце-президент харківського банку «Грант». На вказану белізьку компанію також заведено 99,9% фірми ТОВ «Пріват Компані Лімітед», де міноритарною часткою володіє Симов’ян, а директором працює Наіра Дабагян, зареєстрована за однією адресою з заступником Симов’яна по банку – Олександром Дабагяном.

Президент банку «Грант» Саркіс Симов’ян включений до «Армянської еліти Харкова» разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми стало ТОВ «Харківський проектно-конструкторський інститут «Теплоелектропроект-Союз», власниками котрого є фірма «Союз Холдинг А.Т.» (Люксембург) і Тагір Алмакаєв.

Третій учасник, російське ЗАО «СВЕКО Союз Инжиниринг» був відхилений за неповний пакет документів та відсутність забезпення.

Нагадаємо, наразі в рамках цієї реконструкції «Донбасенерго» на проектні роботи, інжиніринг, підготовку майданчика, замовлення власне турбін у «Турбоатому», а також комплекс робіт щодо турбогенераторів уже підписано угод на 1,93 млрд грн. Окрім того на котлоагрегати планують витратити близько трьох мільярдів, однак тендер уже двічі скасовували через брак учасників.