Газовики купили клапанів на 6 мільйонів у людини Бойка
03.11.2014   //  

Філія ГУ «Шебелинказвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» 28 жотвня уклала угоду з ТОВ «Компанія «Променерго ЛТД» на придбання клапанів та інших товарів на суму 5,61 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«Компанія «Променерго ЛТД» зареєстрована на Геннадія Супруна (10%) і Вікторію Лепшину (90%). Остання свого часу була прописана в одній квартирі з Олегом Лепшиним, який у 2007-2009 рр. очолював «Укргазмережі», створене дочірньою компанією «Газ України». До цього він працював директором з перспективного розвитку ДП «Газ України».

За даними ЗМІ, під час роботи в системі «Нафтогазу» Лепшин вважався людиною Юрія Бойка, екс-міністра палива та енергетики, колишнього члена Партії регіонів, а нині першого номера виборчого списку партії «Опозиційний блок».

Під час президентських виборів у травні 2014 року Лепшина називали куратором по Київській області від штабу Сергія Тігіпка. Однак прес-служба політика цієї інформації не підтвердила і повідомила, що штаб очолює адвокат Ігор Лазерний.

Єдиним конкурентом на торгах було ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування» («КЦ КБА»). Власником фірми «КЦ КБА» на 97% є ТОВ «Панда-Інвест», зареєстроване на кіпрську «Каріджос Холдінгс Лімітед» і віргінську «Смарт Бізнес Солюшнз ЛТД». Директором «Панди» є Володимир Січевлюк.

Також Володимир Січевлюк очолює ПАТ «С.В.Т.А.», що виступає засновником ПАТ «Івано-Франківський арматурний завод». Другим засновником «ІФАЗ» є ЗАТ «Енергомашінвест», де співвласниками є Владислав Римар, Дмитро Осмоловський, Андрій Марцинів, Віктор Козаченко.

Крім того, Марцинів і Козаченко мають фірму ТОВ «УВТК «Спецпромтехніка», що виступає співзасновником ТОВ «Промтехмаш» разом із ПРАТ «Інтеко» (віргінський офшор «Н.Т.К. ЛТД»), директором якого у 2010-2012 рр. був Олег Шипілов.

Щодо Шипілова, то він відомий як партнер Олега Лепшина по ТОВ «Арма-Газ». Сьогодні компанія переоформлена на Вікторію Лепшину і Сергія Місана.

УГВ Прайс