Партнер екс-глави КМДА злив своєму клубу 24 тисячі гектарів мисливських угідь під Києвом (виправлено)
30.10.2014   //  

(виправлено в контексті приналежності В.Бондаренка до теперішнього керівництва мерії)

У квітні 2012 р. Київська обласна рада передала ГО «Клуб мисливців та рибалок «Кречет» мисливські угіддя площею 24,1 тис га у користування для ведення мисливського господарства строком на 30 років.

Вказана земельна ділянка знаходиться на Північний Захід від Києва, між річками Здвиж і Тетерів, обмежена селами Іванків, Шибене, Великий ліс, Коблицький ліс, Леонівна та Блідча.

Раніше земля були в користуванні Леонівського мисливського господарства Київської міської ради Українського товариства мисливців і рибалок. Право користування було припинено у зв’язку з добровільною відмовою Леонівського мисливського господарства від ділянки.

Засновником і керівником ГО «Кречет» є Віктор Іванович Тищенко, депутат Київської міськради з 2002 по 2013. У 2008 р. Тищенко пройшов до ради від БЮТ, однак в раді приєднався до фракції «Столичні реформи». Він також входить до правління благодійного фонду «Рідна оселя», який належить Володимиру Бондаренку, який цієї весни очолював КМДА.

Цей же Тищенко є керівником київської міської організації Українського товариства мисливців, у господарства якого і забрав землю приватний клуб Тищенка.