Звягільський і менеджер Юри Єнакіївського пролізають у ВР з благословення нової влади
28.10.2014   //  

Представники Донбасу-Який-Ніколи-Не-Ставав-На-Коліна лізуть у Верховну Раду за депутатською недоторканністю. Є кілька випадків, коли вони не змогли б цього зробити без мовчазної або навіть активної згоди нової влади.

У першу чергу мова йде за Юхима Звягільського. Леонід Кучма давним-давно хотів його арештувати, однак дозволив втікти у Ізраїль, а згодом навіть простив і подарував шахту ім. Засядька, яка зробила Звягільського одним з найзабезпеченіших мешканців Донбасу. Його впливу зараз вистачило на такий шахєр-махєр.

Округ №45 (Авдіївка, Ясинувата, Київський район міста Донецька, 165 тисяч виборців) повністю окупований бойовиками ДНР, тому про вибори там не могло бути і мови. Тому під впливом якихось вищих сил Центрвиборчком прийняв рішення про перенесення центру округу у звільнений Слов’янськ. Звісно, що місцеві мешканці голосувати за кандидатів з іншого округу не могли. Тому в хід пішли відкріпні талони. Звягільському вдалось підвезти до місця голосування лише півтори тисячі виборців, але і цього вистачило аби виграти вибори з 73% результатом.

За такою ж схемою у парламент проходить представник Юри Єнакіївського (ЮЄ).

Округ №53 (міста Єнакієве, Торез) теж знаходиться під контролем ДНР. Але ЦВК дозволило перенести його центр у звільнений Краматорськ. Тут виборцям роздали всього 3 тисячі бюлетенів, дві третини з яких виявились за Олега Недаву, директора з зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Карпатибудінвест» з угрупування нардепа Юрія Юванющенка. А окружну виборчу комісію очолила Ірина Столбінська, директор компаній, які належать партнеру ЮЄ Івану Аврамову (ПрАТ «Донецька вуглепереробна група» та інші). До того по цьому округу балотувався заступникгенерального директора ТОВ «Праймтранс компані» ІгорКучеров. Це ще одна фірма з угрупування Юри Єнакіївського. Відтак щонайменше два кандидати від ЮЄ мали свої квоти у виборчій комісії, яку очолювала ще одна людина ЮЄ. Тому 63% за перемогу виглядають навіть якось бідно, могли б і 100% накатати.

В обох випадках не обійшлось без допомоги вищих сил.

Процесуально вищою силою виступив Центрвиборчком, очолюваний колишнім «регіоналом» Михайлом Охендовським.

А реально – це змова нової влади в особі президента Петра Порошенка і голови парламенту Олександра Турчинова зі старою камарильєю Януковича. Оскільки саме Порошенко і Турчинов могли, але не захотіли міняти ЦВК і правила виборчої гри.

Свідченням того, що по цим округам була змова, є такий факт. Вибори у Донецькій області провели у 12 округах з 20. Тобто по восьми округах не було вольового рішення про перенесення центрів ОВК на звільнені території. А ось округи Звягільського і Недави взяли і перенесли. Тому залишається лише одне нез’ясоване питання – у яких одиницях вимірювались аргументи на користь перенесення ОВК №45 і №53…

 

Блог від: Юрій Ніколов