Жеваго дав своїй фірмі 1,6 мільярда на переведення Білоцерківської ТЕЦ на вугілля, дешевших викинули
28.10.2014   //  

ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» 22 жовтня уклало угоду з ПАТ «Київсоюзшляхпроект» на реконструкцію по частковому переведенню її на спалювання твердого палива (вугілля) вартістю 1,60 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи заплановано на 2014-2018 роки. Замовлено комплекс робіт та послуг щодо встановлення парового котлоагрегату з технологією ЦКШ (циркулюючого киплячого шару) з максимальною паропродуктивністю 500т/год. з допоміжним обладнанням та обладнання вугільного господарства з паливоподачею. Повна технічна специфікація по закупівлі не оприлюднена у зв’язку з великим обсягом.

99,4% акцій ПАТ «Київсоюзшляхпроект» володіє ТОВ «Дормостпроект», засновниками якого є Костянтин Гудов і Едуард Шалаєв. Протягом 2008-2013 року підприємство виграло державних підрядів на суму 279,7 млн грн.

Едуард Шалаєв разом із компанією «Юнівайт Інк.» (Univita Inc.) з Тортоли значаться засновниками ТОВ «Феррекспо». Ця фірма входить в групу Костянтина Жеваго.

Костянтин Гудов є директором ПАТ «Ділові папери», що також входить до групи Жеваго.

«Київсоюзшляхпроект» є провідною проектною організацією, яка проектувала Подільський, Південний та Московський мостові переходи в Києві та низку інших об’єктів в Україні та за кордоном.

Акціонерами «Білоцерківської теплоелектроцентраль» є 11 компаній та одна фізична особа. Основні акціонери входять до групи нардепа Костянтина Жеваго: «Фінанси та Кредит Лізинг», СК «Омега», «Росава», «Укртехвуглець», «Промінек».

До участі у тендері не допустили дешевшу пропозицію вартістю 890 млн грн. від АТ «Словацькі енергетичні машинобудівні заводи» через невідповідність тендерній документації. Відтак єдиним конкурентом стало російське ЗАТ «Володимиртепломонтаж» з ціною 2,50 млрд грн.