Оточення замглави Адміністрації президента і менеджер Сівця мають 50 тисяч гектарів мисливських угідь (додано)
27.10.2014   //  

доки земля(додано інформацію про звільнення Рафальського)

ТОВ «Трипільський мисливець» у 2012 році отримало в користування на 49 років 49,5 тис га мисливських угідь в Кагарлицькому та Обухівському районах Київської області. Раніше цими угіддями користувалось державне господарство «Кагарлицьке».

Колишній директор ДГ «Кагарлицьке» Олексій Ісаєв вказує, що державне господарство 75% коштів на своє утримання заробляло самостійно з мисливських послуг і аж ніяк не було збитковим.

Половина статутного капіталу фірми «Трипільський мисливець» належить Сергію Олексієнку. Він у 2008-2011 рр. значився як директор ТОВ «Лістрейд», співвласницями якого є Марина Журавльова, дружина екс-голови Держлісагентства Віктора Сівця, і Ольга Ухова, дружина екс-керівника управління кадрів та контролю Держлісагентства.

Ще 20% зареєстровано на Анатолія Колодочку, котрий відомий як співзасновник ТОВ «Кручі Дніпра». До складу засновників товариства також входять Сергій Андросюк, Євгеній Охріменко, Олег та Олексій Рафальські.

Олексій Рафальський є сином Ігоря Рафальського, який раніше очолював Обухівську РДА. Олег є сином заступника голови Адміністрації президента Олега Рафальського (батько і син мають однакові імена).

Решта 30% ТОВ «Трипільський мисливець» записано на Євгену Ліневич з села Забріддя Житомирської області, звідки родом сам Олег Рафальський.

карта

Крім того, Рафальські-молодші є засновниками ТОВ «Мисливці Полісся», що у 2013 році отримало в користування 6,7 тис га мисливських угідь у Ємільчинському та Червоноармійському районах Житомирської області на 15 років. Співзасновником товариства також є Олександр Халімовський, депутат Червоноармійської райради від «Фронту Змін», у минулому держекоінспектор.

Олега Рафальського-старшого називають кандидатом на звільнення за законом про люстрацію. Він почав працювати в Адміністрації президента з 2003 року. Він був заступником адміністрації за президентства Віктора Януковича (2010-2014 рр.). З червня цього року новообраний президент Петро Порошенко призначив Рафальського заступником глави АП.

Віктор Сівець, колишній голова Держлісагентства (2011-2014 рр.) зокрема відомий тим, що зобов’язав лісництва купити на 15 млн грн. портретів президента Януковича та гербів. Сівця також вважають особистим другом Януковича.

Через дві години після опублікування цієї інформації на сайті президента України зявилось повідомлення про звільнення Олега Рафальського з посади заступника Глави Адміністрації Президента України за власним бажанням згідно із заявою, поданою ним до набрання чинності Законом України “Про очищення влади”.