Портовики розіграли 21 мільйон на днопоглиблення у Одесі
26.10.2014   //  

Адміністрація Одеського морського порту 15 жовтня уклала угоду з ТОВ «Укрзв’язокгідробуд» на днопоглиблювальні роботи вартістю 20,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено експлуатаційне днопоглиблення – підчистка дна від наносів на внутрішній акваторії Одеського порту та Підхідному каналі.

Засновниками «Укрзв’язокгідробуд» з рівними частками є Галина Лаврущенко і Едуард Самелюк, який раніше працював у Маріупольському морському торговельному порту на посаді начальника відділу матеріально-технічного постачання. Згадана Галина Лаврущенко свого часу була прописана в одній квартирі з Борисом Астаховим, особа з таким ПІБ відома як колишній начальник портофлоту Одеського морпорту. Директором «Укрзв’язокгідробуду» у держреєстрі значиться Олександр Астахов.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука. Фірму раніше штрафували за узгоджені дії на торгах ДП «Бердянський морський торгівельний порт».

Також Буштрук у 2007 р. виступив співзасновником фірми ТОВ «Никморгидрострой». Разом з ним цю фірму створювали Олександр Мусієнко і Костянтин Сизов. Пізніше фірму «Никморгидрострой» переоформили на Олега Круміленка.

Олександр Мусієнко був головним інженером Дніпро-Бузького морського порту, до того людина з таким ім’ям і прізвищем була головним інженером Миколаївського морського торгового порту. Сизов відомий як заступник начальника ВСП «Портопункт Очаків» ДП «Миколаївський морський торговельний порт».