Южненський морпорт закупив автокранів на 17 мільйонів
25.10.2014   //  

ДП «Морський торговельний порт «Южний» 21 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Індустріальна будівельна група» на закупівлю навантажувачів вартістю 17,21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено три ківшеві навантажувачі, по 5,74 млн грн. кожен, марка не уточнена.

Фірму «Індустріальна будівельна група» заснував у 2011 р. Андрій Якименко з Маріуполя, наразі вона переоформлена на Богдана Набережних. Фірма почала вигравати тендери навесні минулого року, за цей час отримала замовлень на 51,95 млн грн.

Єдиними конкурентом на нинішньому тендері стало ТОВ «Армада ЛТД», записана на віргінський офшор «Армада Комерс ЛТД», Романа Бондаренка і Дмитра Сагановича. Останній є екс-депутатом Дніпропетровської облради, раніше також був директором ТОВ ВКФ «Укрсільгосппром» («Укрсельхозпром»), власниками якої є Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський, заступник Ради директорів корпорації «Алеф» Єрмолаєва.

Фірма «Армада ЛТД» раніше брала участь у постачанні автокрану для «Укртрансгазу» вартістю 14 млн грн., коли у якості поручителя на договір була залучена ще одна фірма того ж Дмитра Сагановича, яка зобов’язувався оплатити автокран, якщо у держпідприємства не знайдеться коштів. Автокран поставили, однак грошей у ДП так і не знайшлося. Тоді «Армада» стягнула гроші через суд з самого «Укртрансгазу», відмовившись від претензій до поручителя.