Суд повернув столиці 1,5 гектари у парку Дружби народів, яку самовільно зайняв партнер «регіонала»
25.10.2014   //  

Господарський суд міста Києва зобов’язав ТОВ «Юридична група «Ферзь» повернути територіальній громаді міста самовільно зайняті земельні ділянки загальною площею 1,45 га в урочище «Чорторий» в парку Дружби Народів. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

ТОВ «ЮГ «Ферзь» та комунальне підприємство «Плесо» уклали договори про спільну розробку проектування програм благоустрою цієї ділянки. Однак, як встановила прокурорська перевірка, «не маючи відповідних законодавчих документів ані фірма, ані комунальне підприємство не мали права займати та будувати на вказаній ділянці».

Суд визнав укладений договір недійсним і зобов’язав фірму звільнити самовільно зайняту ділянку. Як повідомляє прокуратура, наразі ділянку повернуто у користування територіальної громади Києва.

Засновниками ТОВ «Юридична група «Ферзь» є Ігор Мельник (35,5%) і Тарас М’яктов (64,5%). Протягом 2010-2012 років до складу засновників фірми також входив співзасновник корпорації Rainford Олександр Мартинов.

Тарас М’яктов є партнером депутата Білоцерківської райради від Партії регіонів Руслана Березюка (по ТОВ «ЮК «Новий закон»), який відомий як екс-директор фірми «Укрпродакорд ОР» з пулу постачальників харчування армії.