Тусовка Кривопішина пропхала на залізницю чергову прокладку – виграли 9 мільйонів
23.10.2014   //  

ДП «Придніпровська залізниця» 16 жовтня за результатами тендеру уклало угоди на постачання запчастин на загальну суму 9,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено гальмівні композиційні колодки у кількості 53 990 шт.

Із вказаної суми 8,68 млн грн. отримає ТОВ «Центр гальмівного устаткування». Фірма заснована у травні цього року, директором записаний Анатолій Анатолійович Єфіменко, а власником усього статутного капіталу, котрий становить 1 тис грн., записана кіпрська компанія «АЙТІ-Бестіросс Лімітед» (IT-Bestiross Limited). Компанія створена у червні 2013 р., незмінним її власником є «Zipernot ltd» (власність заведена на Паріса Гаврілідіса з Кіпру). На «Zipernot ltd» також оформлена низка компаній з кола очільника ДТГО «Південно-Західна залізниця» Олексія Кривопішина, а саме «Сучасні фрікційні системи» і «Група компаній «Вектор».

При цьому, за даними протоколу розкриття, представником «Центру» на нинішній тендер прийшов Ярохович Н.В., він же навесні ходив на тендери залізничників за вказану вище «ГК «Вектор».

Окрім того «Центр гальмівного устаткування» приписаний за адресою м.Київ, пров. Киянівський, буд. 7-А. Тут же зареєстроване ТОВ «Мастер Клін» з оточення того ж Кривопішин: засновником фірми раніше був Віталій Величко, бізнес-партнер родини Кривопішина.

Єдиним конкурентом «Центру» стало засноване рік тому ТОВ «Агенція спеціалізованих послуг» Дениса Ткаченка, фірма відома тим, як вже не раз розігрувала тендер залізничників з компаніями з кола Кривопішина.

Решту 1,20 млн грн. отримає ТОВ «Білоцерківський завод «ТРІБО», власником якого донедавна був Олексій Єфименко, батько Костянтина Єфименка, першого заступника міністра інфраструктури в уряді Миколи Азарова. Наразі 80% переоформлено на віргінський оффшор «Кіпінг Спід Компані Лімітед» (власники не розкриваються), ще по 10% – на Ольгу Вдовитченко та Галину Салітринську. Родина Єфименків також контролювала однойменне ПАТ «Трібо» (головою наглядової ради була Марія Олексіївна Єфименко), ліквідоване минулого літа. Завод за останні шість років виграв тендерів на 25,26 млн грн., ПАТ – на 114,79 млн грн.

ярохович-представник1 ярохович-представник2

Найменування К-сть Ціна, грн./шт.
Колодка гальмівна типу “2ТР-11” 19 690 60,96
Колодка гальмівна типу “М” 14 000 279,5
Колодка гальмівна типу “С” 10 000 237,6
Колодка гальмівна типу “Ф” 5 500 257,4
Колодка гальмівна типу “ЧС” 4 800 202,14