Атомники знову розпиляли 8 мільйонів між «кар’єрником» і його директоркою
22.10.2014   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» 17 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Юженергобуд» на реконструкцію електролізної установки на енергоблоці №1 за 8,44 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансують з коштів АЕС, завершити повинні до кінця поточного року.

До кінця 2009 р.р. співвласником «Юженергобуду» було ЗАТ «Страхове товариство «Стройполіс», засноване низкою фізосіб, зокрема серед них – Сергієм Бучко. У 2008 р. на тендерах ЮУ АЕС його вказували як контактну особу замовника, у 2011 р. у звітах про закупівлі ЮУ АЕС він фігурував уже як заступник гендиректора по забезпеченню виробництва, а в 2013 р. – як виконавчий директор із забезпечення виробництва «Енергоатому».

За останніми даними SMIDA, наразі «Юженергобуд» має трьох основних власників.

Найбільший окремий пакет акцій у розмірі 48% належить заснованому рік тому ТОВ «Бранден», яким, у свою чергу, володіють 75-річний Матвій Ясеницький та 64-річна Анастасія Ясеницька. Син Матвія Ясеницького – Іван Ясеницький очолює «Юженергобуд» у якості гендиректора. Іван Ясеницький також відомий як співвласник «Южно-Бугського кар’єру» (галька, гравій, щебінь).

Ще 35% «Юженергобуду» належить членові наглядової ради Вікторові Дорошенку, а 14% – ТОВ «А-Трейд». Останнім у свою чергу володіють ризька фірма «Енергоком» та Олександр Альтман, відомий рейдерським захопленням телеканалу ТВі минулого року.

Єдиним конкурентом «Юженергобуду» на нинішньому тендері було ТОВ «Енергопромбуд», засноване у вересні минулого року. Фірма записана на Людмилу Загороднюк та Аллу Трянову.

Людмила Трянова також є директором вже згаданого вище «Южно-Бугського кар’єру» Ясеницького, тобто менеджером у основного власника фірми-переможця. Обидві фірми, «Енергопромбуд» і «Кар’єр», мають один і той же контактний номер в реєстраційних даних.

Алла Загороднюк є співвласницею фірми зі схожою до переможця назвою – ТОВ «Управління виробничо-технічної комплектації Юженергобуд». Фірма приписана на одній адресі з «Кар’єром» (село Прибужжя, вул. Степова,4).

«Юженергобуду» і «Енергопромбуд» не вперше розігрують тендер атомників: на початку вересня вони були єдиними конкурентами на тендері цієї ж Южноукраїнської АЕС по реконструкції на Ташлицькій ГАЕС за 6 млн грн.