- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Любі списочники Ляшка

На прохідних місцях власники землі у Бучанському «Межигір’ї» включно з Ляшком, мільярдер від «Укрзалізниці», дружина Корчинського.

Цим велетенським парканом у Бучі захована від очей людських земля, яку отримували Ляшко і його помічники. [1]

Цим велетенським парканом у Бучі захована від очей людських земля, яку отримували Ляшко і його помічники.

№1 Ляшко Олег Валерійович, член Радикальної Партії Олега Ляшка.

№11 Ленський Олексій Олексійович, помічник нардепа Ляшка

№15 Сухін Юрій Михайлович, помічник нардепа Ляшка (14 жовтня реєстрація скасована)

№18 Кириченко Олексій Миколайович, начальник відділу продажу ТОВ «ЛСК-буд»

Об’єднує цих людей не лише прохідна частина списку, а й одна не надто давня історія так званого Бучанського «Межигір’я».

буча [2]

Місцева влада роздала купу гектарів соснового бору у Бучі під Києвом. Минулого року стало відомо, що тут йде активна забудова елітними маєтками. Спочатку забудовником називали [3] Віктора Януковича-молодшого. Однак так виглядало, що це наговорили з переляку будівельники. Згодом почали вилізати [4] більш приземлені прізвища: колишнього голови митниці Ігоря Калєтника, керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука, співака Святослава Вакарчука [5].

Однак раніше від них власниками земельних ділянок у 2008-2009 роках стали Олег Ляшко, його мама Любов Ляшко, сусіди його мами з села Варви Чернігівської області, його помічники Ленський, Сухін та Кириченко, а також Сергій Коваленко, керівник Головного управління Держкомзему у рідній Ляшку Чернігівській області.

ляшко [6]

кириченко [7] коваленко [8] ленський [9]

Більше подробиць і фотографій Бучанського «Межигір’я» ось тут [10].

№10 Галасюк Віктор Валерійович. Називати його представником нардепа-«регіонала» Василя Хмельницького чи ні – вирішуйте самі. Просто нагадаємо про цього діяча фондового ринку з Дніпропетровщини. Останні роки він очолював (аж до моменту формування списка Ляшка) ТОВ «Біонік Хілл»— керуючу компанію іноваційного парку «BionicHill». Це такий собі проект, направлений на забудову 147 гектарів у зеленій зоні під Києвом. У Хмельницького обіцяли, що проект вартістю $1 млрд, направлений на створення місця роботи і навчання всіляких айтішників, для яких тут же і збудують житло. Однак поки що не спостерігаються ні інвесторський мільярд, ні саме будівництво. Зате видно [11], що держава у особі Нацгентства Владислава Каськіва дала Хмельницькому на це пільговий кредит 50 млн грн. (частково гроші пішли на розробку проектної документації, решта висить на дохідному депозиті), а приватні будівельники все ніяк не почнуть роботу, поки з бюджета Києва не виділять 337 млн грн. на будівництво дороги до «Bionic Hill».

Галасюк у цій справі і був тим самим лобістом-виконавцем, оскільки він не тільки очолював керуючу фірму проекту, але є [12] радником міністра освіти (інноваційна складова) та голови Держагентсва з інвестицій та управління нацпроектів (державне фінансування).

№16 Артеменко Андрій Вікторович. Не маємо жодної уяви про механізм потрапляння колишнього депутата Київради до списку Ляшка. Але з цікавістю читали архівний матеріал [13] про карну справу і затримання радника мера Києва Олександра Омельченка по справі про «зловживання» при розрахунках «Нафтогазу» з «Газпромом» за паливо у 2001 році та крадіжку $4 млн при розрахунках між Міноборони та футбольним клубом ЦСКА-Київ (був такий колись).

Дмитро Корчинський та ідеолог "руської весни" Олександр Дугін. [14]

Дмитро Корчинський та ідеолог “руської весни” Олександр Дугін.

№24 Корчинська Оксана Анатоліївна. Дружина того самого Дмитра Корчинського, без провокаторів якого останніми роками не обходиться жодна кривава завірюха у Києві.

№25. Чижмарь Юрій Васильович. Щоб довго не просторікувати про його кар’єру просто нагадаємо про його причетність до земель у Карпатах [15], на яких Каськів планував проводити зимову Олімпіаду-2022.

№36. Юраков Олександр Дмитрович. На сайті ЦВКвказано, що він тимчасово не працює. А на його особистому сайті повідомляється, що він є директором в ТОВ «Універсальна транспортно-машинобудівна група», яке «на даний момент не веде господарської діяльності». Однак у «Наших Грошей» нема жодних сумнівів, що від Юракова варто очікувати кипучої діяльності. Оскільки бізнеси, пов’язані з його прізвищем, постійно фігурують [16] у наших матеріалах. Ось, наприклад:

Юракова за 5 мільйонів поїтиме VIPів у «Борисполі» [17]

Фонд соцстраху віддав кличківцю 6 мільйонів на рекламу [18]

Янукович&Co заробили на лізингу «Львівської залізниці» 110 мільйонів [19]

юраков [20]

У цих заголовках відображено і спектр бізнесових інтересів Юракова, і його політичну міграцію. Якщо коротко, то це можна викласти так.

Колись Юраков був близький до одіозного міністра транспорту Григорія Кирпи і навіть особисто був директором клініки «Медіна», заснованої донькою Кирпи Інною. Він також очолював лізингову фірму «Укртранслізинг», через яку у 2004 році десять тисяч державних вагонів відійшли у власність угрупування Януковича-Ахметова-Пригодського. Принагідно Юраков також очолив фірму «Л.І.Т. груп», яка зайнялась залізничними перевезеннями, та «Універсальну транспортно-машинобудівну групу», яка натендерила в «Укрзалізниці» щонайменше 2,05 млрд грн.

Окремо варто згадати медійну сторінку у житті Юракова. Це стосовно розпилу частот для цифрового телебачення [21] на тендері Нацкомтелерадіо у 2011 році. Тоді низка частот відійшла телеканалу UBR, який зараз належить не дуже зрозумілому «Мультимедиа инвест групп» – вважається, що це такий собі кооператив Курченка, Льовочкіна та однієї з башень Кремля (можливо Ігорі Сєчін). А на момент роздачі це ще був телеканал Юракова та його партнера Юрія Каплуненка, дружина якого Оксана Головатенко була заступником Нацкомтелерадіо, яке і роздавало частоти. Окрім того компанії та вихідці з юраково-каплуненківського «ESgroup» благополучно і постійно вигравали і виграють за нової влади десятки мільйонів на рекламу державних структур.

З політичної точки зору Юраков непогано себе почував у всі часи. Колись він був близьким до Кирпи – одного із стовпів режиму Кучми, за «помаранчевих» часів Тимошенко-Ющенка тендерив мільярди так само як і за часів Януковича. У 2012 році невдало пробував себе мажоритарником «УДАРу» Кличка в одному з округів Київської області. І ось зараз знайшов собі місце у Ляшка.

 

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»