У Чорнобилі розтендерили 87 мільйонів на демонтажні роботи між двома «прокладками»
20.10.2014   //  

ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» 14 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод на демонтажні роботи загальною вартістю 86,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом повинні демонтувати, відсортувати й дезактивувати 25 010 т будівельних та металевих фрагментів конструкцій. Після дезактивації металобрухт мають передати спецкомбінату, а радіоактивно забруднені матеріали – на захоронення. Територію повинні вичистити до стану, сприятливого для самовідновлення природи.

Більша частина робіт триватиме до кінця 2018 р.

Основну частину суми, виділеної на ці роботи, отримає запорізьке ТОВ «Юкотех». Воно освоїть 61,38 млн грн.

Фірму заснував у березні 2012 р. Сергій Вовк, наразі компанія переписана на Інну Зоренко, незмінним директором лишається Вадим Насонов. Фірма має 30 тис грн. статутного капіталу, основний вид діяльності – посередництво в торгівлі обладнанням. Єдиний виграний до цього часу тендер – постачання запчастин для «Дніпроенерго» за 298 тис грн.

Ще 25,50 млн грн. дісталося ПП «Будстар-плюс». Компанія заснована у 2003 р., має 100 грн. статутного капіталу й тендерів раніше не вигравала. Власником фірми є Олександр Демченко, очолює компанію Ярослав Вовк.

На всіх тендерах «Юкотех» і «Будстар-плюс» були єдиними конкурентами одне в одного, більше жодна фірма на торги не подавалася.