Обленерго Ахметова скупилося тракторами на 6,5 мільйонів, дешевших викинули
19.10.2014   //  

ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» 9 жовтня уклало угоду з ТОВ «ВК Будагромаш» на придбання десяти бурильно-кранових машин на 6,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вартість однієї машини складає 650 тис грн. Йдеться про бурильно-кранові машини БКМ-2М з механічним приводом обертання на шасі трактора ХТЗ 150К -09, призначені для буріння шурфів та встановлення в них опор ліній електропередач. Техніка має бути 2014 року випуску.

Співвласницями «ВК Будагромаш» є Оксана Бачинська і Світлана Дивнич.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів було ТОВ «Торговий дім ВАТ «Харківський тракторний завод», зареєстроване на кіпрську компанію «Техбест Лімітед».

Відомо, що «ВК Будагромаш» є дилером Харківського тракторного заводу імені С.Орджонікідзе, акціонерами якого є російське ЗАТ «Курганспецмаш» (16,9%) і ТОВ «Бриз 2007» (22,8%), що зареєстроване на кіпрську «Макроеволюшн Холдінгз Лімітед», решта співвласників мають менше 10% і в Smida не вказані.

Торговий дім ВАТ «Харківський тракторний завод», що брало участь у торгах, і Харківський тракторний завод імені С.Орджонікідзе зареєстровані за однією адресою – Харків, пр. Московський, 275.

Участь у тендері також намагалося взяти черкаське ТОВ «Машинобудівельна компанія «ТОТ-Стайл», яке пропонувало машини по 622 тис грн./од. Однак його заявку відхилили через невідповідність документації в частині умов розрахунків.