Запорізькій АЕС купили обладнання за 36 мільйонів
18.10.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 10 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання «Імпульс» на закупівлю обладнання вартістю 35,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено програмно-технічний комплекс контрольно вимірювальних пристроїв турбінного відділення для енергоблоку №2 Запорізької АЕС. Отримати обладнання повинні до кінця січня 2015р.

Власником «Імпульсу» є кіпрська фірма «ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед». Вона створена у вересні 2012 р. й записана на віргінський оффшор «Insat Corporation». Раніше акціонером «Імпульсу» через фірму «Імпульс-інвест» був директор заводу Володимир Єлісєєв.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про державні підряди «Імпульсу» на 2,82 млрд грн.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій».Найбільшими акціонерами кіровоградського «Радію» є швейцарська фірма «EnsolSA» та голова наглядової ради підприємства Євгеній Бахмач.