«Житлоінвестбуд» розтендерив мільярд на користь фірм, близьких до свого керівника
17.10.2014   //  

КП «Житлоінвестбуд» (Київ) за результатами тендерів уклало низку угод на будівельні роботи вартістю 1,018 млрд грн. з фірмами ТОВ «КЖБК» і ТОВ «Азур Груп», які пов’язані з керівництвом комунального підприємства В’ячеславом Непопом, а також екс-керівником Управління будівництва та житлового забезпечення КМДА Михайлом Голицею.

фундамент-01Йдеться про низку тендерів, проведених КП «Житлоінвестбуд» у 2008-2013 р.р. Загалом за цей час ТОВ «КЖБК» виграло у «Житлоінвестбуду» тендери на 519 млн грн., «Азур Груп» – на 499 млн грн.

ТОВ «КЖБК» («Київська житлово-будівельна компанія») заснували в 2001 р. Першими власниками стали Олександр Ярош та Андрій Вікторович Пузійчук. У 2005 р. Олександра Яроша замінила Ярош Надія, а Андрія Пузійчука – його батько – Віктор Пузійчук. Ця фірма активно вигравала будівельні тендери до початку 2012 р. Пізніше її переоформили на Геннадія Середюка.

ТОВ «Азур Груп» засновували у 2010 р. Марина Запальська та Людмила Мазур. Поки вони були власницями, про компанію нічого не було відомо. Однак у січні 2012 р. власником стала фірма «КЖБК», тобто Віктор Пузійчук, й уже з березня «Азур» почав вигравати тендери.

Син Віктора Пузійчука – Віталій Пузійчук – наразі є співвласником фірми ПАТ «Фундамент» (23%). Ще 23% акцій належить Анжеліці Ковальовій, відомій як начальник відділу адміністративно-кадрової роботи «Житлоінвестбуду». Ще один пакет в 23% акцій «Фундаменту» до весни цього року мав Віктор Шустер,бізнес-партнер по будівельній компанії «Київбудмонтаж» Миколи Негрича.

Негрич є зятем, а також бізнес-партнером по фірмі ТОВ «Геос Девелопмент» Михайла Голиці, екс-керівника Управління будівництва та житлового забезпечення КМДА, якому підпорядковується «Житлоінвестбуд».

«Житлоінвестбуд» від його створення й по сьогодні незмінно очолює В’ячеслав Непоп, бізнес-партнер дружини Михайла Голиці Валентини по ТОВ «Управління капітального будівництва «УКБ» і обслуговуючому кооперативу «Лісове озеро».

Компанії та менеджери Віктора й Віталія Пузійчуків також причетні до історії з розмиванням долі «Київміськбуду» в Домобудівельному комбінаті №3, яке відбулося коли холдинг очолював Михайло Голиця.

Детальніше про фірми та їхні зв’язки з Вячеславом Непопом, Михайлом Голицею та Миколою Негричем читайте у статті «Мільярди Голиці&Ко».