Слов’янську ТЕС за 325 мільйонів реконструюватиме державний «Електроважмаш»
16.10.2014   //  

ПАТ «Донбасенерго» 3 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з державним підприємством «Електроважмаш» на чергові роботи в рамках реконструкції енергоблоку ст. № 6 Слов’янської ТЕС з розділенням на енергоблоки 6б та 6а. Вартість угоди склала 324,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Цього разу йдеться про комплекс робіт і послуг щодо двох турбогенераторів з допоміжним обладнанням, системами робочих і резервного збуджень та генераторними вимикачами.

Єдиним конкурентом державного «Електроважмашу» стало ПАТ «Київгідромонтаж», яке програло з різницею в 71 мільйон. За даними SMIDA, основний пакет акцій «Київгідромонтажу» у розмірі 70% належить фізичній особі, ім’я котрої в системі не розкривається. Керує компанією Іван Тимошик.

Нагадаємо, наразі в рамках цієї реконструкції на проектні роботи, інжиніринг, підготовку майданчика, замовлення власне турбін у «Турбоатому» уже підписано угод на 1,92 млрд грн. Окрім того на котлоагрегати планують витратити близько трьох мільярдів, однак тендер уже двічі скасовували через брак учасників.